Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Wint jouw initiatief €15.000,-?

Voor de vierde keer schrijft William Schrikker de initiatiefprijs uit. Met de initiatiefprijs ondersteunt William Schrikker initiatieven die kinderen en jongeren met een beperking helpen bij het (beter) participeren in de samenleving (school, werk, vrije tijd), of hun ouders helpen bij het opvoeden.

Vanaf 2 maart tot 3 april 2020 kunnen mensen initiatieven in Nederland aandragen voor de prijs die jaarlijks uitgereikt wordt. Een jury zal vervolgens bepalen welk initiatief in mei de prijs ontvangt. Vorig jaar won het initiatief Steunouders de hoofdprijs en werd SuperCool! uit Almere tweede. In 2018 ging de prijs naar de vrijwilligersorganisatie 'Handjehelpen' met hun initiatief 'Eigenwijs op Reis' en in 2017 naar de 'Oudergroep Klank' van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Welke initiatieven komen in aanmerking?
De initiatieven die in aanmerking komen moeten voldoen aan een aantal criteria. Zo moet het initiatief zich richten op kinderen met een beperking of kinderen van ouders met een beperking. De doelgroep is breder dan alleen een Licht Verstandelijke Beperking (LVB). Ook is het belangrijk dat er draagvlak is voor het initiatief in de omgeving en niet alleen leunt op de inzet van zorgprofessionals. Kortom: we zijn op zoek naar initiatieven die de idee-fase al voorbij zijn. Let op: het mag geen initiatief zijn waarbij William Schrikker zelf al bij betrokken is.

Meer informatie... Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.