Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Wil Vugts sociaal werker van het jaar

Wil Vugts heeft de Sociaal Werker Award 2011 toegekend gekregen.

Dat gebeurde op 5 oktober tijdens het Welzijnsdebat in Utrecht. Vugts is senioropbouwwerker bij Welzijn Eindhoven. De opbouwwerker wint naast de award een zomerschool en een bedrag van 1000 euro om zijn werk een extra impuls te geven.

Onmisbare schakel in de wijk
De jury koos Vugts als winnaar uit vijf genomineerden. De opbouwwerker wordt door zijn collega’s getypeerd als onmisbare schakel in de wijk en wordt gewaardeerd voor zijn proactieve inzet. De jury koos voor Vugts omdat hij vanuit een duidelijke visie op welzijn nieuwe stijl werkt aan succesvolle matches en participatie van mensen in de wijk. Dit wordt door deze sociaal werker ook overgedragen aan collega’s.

Runner up
Angelina van Samson, jongerenwerker bij Stichting Netwerk in Hoorn, werd uitgeroepen tot runner up. Zij werd om de volgende redenen voorgedragen door haar collega’s: ‘Angelina is altijd in de wijk te vinden. Ze brengt diverse mensen uit de wijk met elkaar in contact en is daarbij creatief. Ze verhoogt de zelfredzaamheid van mensen en samenhang en verbinding in de wijk.’ Zij is volgens de jury een  levendig voorbeeld van een innovatief sociaal werker. Ook zij krijgt een zomerschool van het Oranjefonds aangeboden.

Jury
De jury bestaat uit Marijke Vos, voorzitter brancheorganisatie MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Hans Wijers, bestuurder bij ABVAKABO FNV, Hans van Ewijk, hoogleraar grondslagen van het maatschappelijk werk, Beatrijs van Riessen, directeur/ bestuurder bij Alifa, een welzijnsorganisatie in Enschede, Lies Leen, Zorg + Welzijn Professional 2010

Initiatief
De sociaal werker van het jaar award 2011 is een initiatief van Zorg + Welzijn (www.zorgwelzijn.nl) en wordt mede mogelijk gemaakt door FCB, de MOgroep, Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak.Naar homepageRelevante categorieën: