Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Wijkteams in heel Beek

'Zorg dichtbij huis die aansluit bij uw levensfase, wensen en behoeften. Een vast aanspreekpunt die uw (hulp)vragen makkelijker kan beantwoorden.' Om dat mogelijk te maken start de Zuid-Limburgse gemeente Beek in januari met één wijkteam voor de gehele gemeente.

 

In 2016 startte de gemeente Beek met wijkteams in de wijken Neerbeek en Spaubeek. Deze proef (een samenwerking met de partners 'Partners in Welzijn' en verpleegunit 'Zuyderland') pakte positief uit.

Derde initiatief
Naast deze pilot is er nog een derde initiatief, namelijk Wijkteam De Carmel (een wijkteam dat ontstond door een samenwerking van PIW (Partners in Welzijn) en Wijkraad Carmel). 'Meer burgers bereiken het wijkteam met vragen en de vragen kunnen vaak makkelijker worden opgelost,' zegt de gemeente Beek. 'Als meer inzet van professionele zorg nodig is, is de toegang tot de zorg dichtbij.'

Heel Beek wijkgericht
Gezien het succes in Neerbeek, Spaubeek en de Carmel kiest de gemeente ervoor om in heel Beek wijkgericht te gaan werken. Afgelopen september zijn de plannen door de gemeenteraad goedgekeurd en is gestart met de samenstelling van ‘het wijkteam’ voor heel Beek. Om inwoners kennis te laten maken met de nieuwe werkwijze en mee te laten denken over de dienstverlening, organiseert de gemeente in december zes inwonersbijeenkomsten.
Bron: Gemeente BeekNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.