Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

'Wijkteam was week onbereikbaar'

Een wijkteam in de gemeente Amersfoort was in oktober 'totaal onbereikbaar' toen hulp werd gezocht voor Soesterkwartierder Martijn La Feber en zijn 15-jarige dochter, die dakloos dreigen te worden. Dat schrijft het AD.
'Wijkteam was week onbereikbaar'


René Slotboom van Straatadvocaten Motiva en andere betrokkenen zeggen dat ze geen contact konden krijgen met de hulpverleners. 'Dit zijn instanties die mensen in nood moeten helpen,' zegt Slotboom. 'Dan moet er in elk geval iemand bereikbaar zijn. Een ziekenhuis gaat toch ook niet dicht tijdens de vakantie? Dit gaat om een vader met een dochter van vijftien die deze week op straat kunnen komen te staan.' D66-raadslid Jacques Happe (foto) stelt in vragen aan het college van b en w aan de orde of het wijkteam inderdaad zo slecht bereikbaar was bij zo'n 'acute crisis'.

Probleemgevallen
La Feber huurde bij een bevriende hoofdhuurder een deel van een woning van corporatie Portaal. Die zegt dat de tijdelijke onderhuur voor negen tot twaalf maanden is toegestaan, maar dat ze geen verder uitstel kan bieden. La Feber en zijn dochter moeten de kamer op 31 oktober hebben verlaten. Happe wil van het college weten hoeveel van dit soort 'probleemgevallen' zich jaarlijks voordoen.

Steeds vaker
Volgens Straatadvocaten Motiva komt het steeds vaker voor dat huishoudens met kinderen dakloos dreigen te raken, en gaat het om tientallen zaken per jaar. Slotboom: 'Er kloppen elke maand wel twee, drie mensen met kinderen aan die op straat dreigen te komen staan. Die sturen we door naar bijvoorbeeld een wijkteam. Daarvan komen ook weer mensen terug bij ons die geen andere oplossing zien dan de nacht door te brengen in een garagebox of auto.' Eind oktober spande het wijkteam zich wel in een oplossing te vinden voor La Feber en zijn dochter, zegt Slotboom. 'Ze zijn heel druk bezig.'
Bron: www.ad.nlNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.