Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Wat kun je doen als je online wordt afgeperst met je naaktfoto?

Het belangrijkste dat je kan doen als je wordt afgeperst met je naaktfoto, is erover praten met iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld een van je ouders of een leerkracht. En besef dat het niet jouw schuld is dat jou dit is overkomen. Vind je het spannend om er met een bekende over te praten? Dan kun je ook chatten met iemand van Helpwanted.nl. Daar zitten medewerkers achter de chat die jou te woord kunnen staan en je tips en een luisterend oor kunnen bieden.
Wat kun je doen als je online wordt afgeperst met je naaktfoto?


Daarnaast staat de politie ook open om met je in gesprek te gaan. Er werken bij de politie speciale rechercheurs die ervaring hebben met dit onderwerp en die jou willen ondersteunen. De politie is juist op zoek naar jouw verhaal en jouw informatie. Jij kan misschien net dat ene puzzelstukje geven dat de politie nodig heeft om iemand aan te kunnen houden.

Ontvang jij een naaktfoto van iemand anders? Stuur hem dan niet door naar anderen. 

Heb jij (online) een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp of advies nodig? Bel of chat dan met het Centrum Seksueel Geweld. Bellen kan via 0800-0188, chatten kan via onze website: www.centrumseksueelgeweld.nl


Bron: Centrum Seksueel Geweld


Meer weten? Bekijk dan ook onderstaande artikelen:


 Naar homepage