Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Waar moet je opletten bij het kiezen van een zorgverzekering?

Tot aan het einde van het jaar heb je de mogelijkheid om over te stappen op een andere zorgverzekering. Daarna is het in principe niet meer de bedoeling om te wisselen. Zorg er dus voor dat je op tijd hebt uitgezocht welke zorgverzekering het beste bij je persoonlijke situatie aansluit.
Waar moet je opletten bij het kiezen van een zorgverzekering?

 

Dit is wat je moet doen als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering

Het kan zijn dat er wijzigingen in je huidige zorgverzekering worden doorgevoerd die niet gunstig voor je uitpakken. Bovendien is het altijd de moeite waard om te checken of het economisch gezien voordelig is om over te stappen op een andere zorgverzekering. Wacht daarom niet langer en kom erachter of er een andere zorgverzekering is die beter aansluit op je persoonlijke behoeften. 

Hoe gaat een overstap in zijn werk? 

Het lijkt wellicht een ingewikkeld administratief proces, maar in werkelijkheid hoef je bijna niks te doen als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering. Dankzij de overstap garantie zorgt ZorgKiezer ervoor dat je oude zorgverzekering wordt opgezegd terwijl jij aangeeft welke nieuwe zorgverzekering je graag wenst. Mocht je toch niet zeker zijn van je keuze, dan is er nog niks aan de hand. Als je binnen 14 dagen na het overstappen aangeeft af te willen zien van je gekozen zorgverzekering dan is dat mogelijk. Daarnaast kun je ook in aanmerking komen voor een overstap cadeau. Zo wordt overstappen wel heel makkelijk en leuk. 

Onafhankelijke hulp bij het kiezen van een zorgverzekering

Indien je besluit over te stappen op een andere zorgverzekering dan is het prettig als je bij het maken van een keuze de verschillende zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Met ZorgKiezer heb je de mogelijkheid om op een onafhankelijke manier alle polissen en kosten van de zorgverzekeringen naast elkaar te kunnen leggen. Hierbij worden ook de beoordelingen van verzekerde klanten meegenomen. Op geen enkele manier is het mogelijk voor verzekeraars om in ruil voor een geldbedrag een bepaalde positie te verkrijgen. In de resultaten die volgen uit de vergelijking tussen de zorgverzekeringen wordt er rekening gehouden met de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de zorg. Het wil namelijk niet betekenen dat de beste zorg ook de goedkoopste zorg is. Dankzij de vergelijker is het makkelijk om informatie te winnen wat betreft de zorg die je kunt verwachten. Bovendien kun je zo de zorgverzekering kiezen met de voordeligste prijs die het beste aansluit bij je wensen. Naar homepage