Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

VU start zelfhulpcursus somberheid voor Turkse Nederlanders

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft in samenwerking met het Trimbos-instituut een zelfhulpcursus ontwikkeld voor Turkse Nederlanders met somberheids- en angstklachten.

De afdeling Klinische Psychologie van de VU is momenteel bezig met een onderzoek naar de werkzaamheid van deze cursus.
 

"Alles onder controle"
De cursus getiteld ‘Alles Onder Controle TR' is bedoeld voor mensen van Turkse komaf die last hebben van gevoelens van somberheid en hier iets aan willen doen. De cursus bestaat uit vijf lessen met theorie en opdrachten, waarop deelnemers feedback krijgen van hun persoonlijke begeleider. De online begeleiding wordt geboden door de VU. De cursus is beschikbaar in twee talen: Nederlands en Turks.

Twee groepen
De werkzaamheid van de cursus wordt onderzocht door deelnemers op basis van toeval in te delen in twee groepen. De interventiegroep kan direct starten met de cursus, de controlegroep krijgt na twee maanden toegang tot de cursus. Door een aantal keer een vragenlijst af te nemen bij de deelnemers kan het verschil tussen beide groepen bekeken worden.

Deelnemers gezocht

De VU is op zoek naar deelnemers. Voor meer informatie en/of aanmelden ga naar de Nederlandstalige website of de Turkstalige website.



Naar homepage



Relevante categorieën: