Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Video | Wereld MS Dag 2020 | Een moeder vol Stoplichten, kinderen aan het woord over MS

“Toen mama MS kreeg, was ik 7 jaar en Aisha 5 jaar. We wisten niet precies wat voor ziekte het was, maar mama lag vaak op bed en kon niet fietsen of wandelen in de avond”, vertelt Ailee. “Ze had last van tintelingen en ik was bang dat mama dood zou gaan. Ik had veel nachtmerries”, vult Aisha haar zus aan. De dochters van auteur Fiona Sie delen ter gelegenheid van Wereld MS Dag (zaterdag 30 mei) hun verhaal. Ook vertellen zij in de onderstaande video hoe het boek Een Moeder vol Stoplichten hen heeft geholpen.
Video | Wereld MS Dag 2020 | Een moeder vol Stoplichten, kinderen aan het woord over MS


Het boek is een idee van klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona die zelf MS kreeg. Het boek heeft zij samen met auteur Beitske Bouwman geschreven. Karst-Janneke Rogaar (winnaar Zilveren Penseel 2019) heeft de tekeningen gemaakt .



Over het boek 
Een Een Moeder vol Stoplichten is een spannend en ontroerend lees- én doeboek voor kinderen van 8 – 12 jaar, omdat het bijna Wereld MS Dag is, stellen we hier gratis twee leuke kleurplaten beschikbaar. 
Teken jij het huis verder af?
Wat zie jij allemaal onder water?

Lezers en professionals over het boek 

Jitske (10 jaar): Ik vind het een handig boek,omdat er tips in staan hoe je er zelf mee om kan gaan dat 1 van he ouders ms heeft. Er staat ook goed in uitgelegd wat ms eigenlijk is.

Wietse (8 jaar): Het is een handig boek voor je spreekbeurt, want er zitten handige weetjes in. Het is een fijn boek om meer te weten te komen over wat je vader of moeder heeft en daarover te kletsen.

Neuroloog Elske Hoitsma van het MS-centrum van Alrijne Ziekenhuis in Leiden: ‘Als één van de ouders MS heeft, kan dat een heel belangrijk onderwerp binnen een gezin zijn. Er wordt vaak veel aandacht aan de patiënt en zijn of haar partner gegeven, maar de impact voor kinderen van de MS-patiënt wordt vaak vergeten. Toch kan de impact op hen ook groot zijn. Het is goed dat we ons hier meer bewust van zijn.’

MS verpleegkundige Tiny Janssen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda: ‘Een echt leuk ontdekboek over MS voor het jonge gezin!’

Meer weten of het boek of de auteur? Klik hier. 



Naar homepage