Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Verlaag de drempel voor hulp en voorkom dat pedofielen (opnieuw) de fout in gaan!

Mensen met pedofiele gevoelens en plegers van kindermisbruik worden vaak in een adem genoemd en door elkaar gebruikt. Er zijn echter grote verschillen in de achterliggende problemen en de inhoud van de behandeling. Bent u al optimaal op de hoogte van deze verschillen? En weet u hoe u de beste behandeling en bejegening kunt bieden?
Verlaag de drempel voor hulp en voorkom dat pedofielen (opnieuw) de fout in gaan!


Pedofielen voelen zich vaak uitgesloten van de maatschappij. Daarom zoeken zij geen hulp bij het accepteren van hun gevoelens en verlangens, maar proberen zij dit zelf 'op te lossen'. Wat tot grote problemen kan leiden.

Pedofielen worden vaak samen genoemd of verward met plegers van kindermisbruik. In de praktijk blijkt echter dat slechts een klein deel van de pedofielen overgaat tot seksueel misbruik van minderjarigen. De plegers zijn vaak mensen die geen pedofiele gevoelens hebben, maar seksueel gefrustreerd of getraumatiseerd zijn.

Beide groepen vragen om een specifieke behandeling en bejegening. Om die reden besteedt Medilex tijdens de studiedag ‘Pedofilie en plegers van kindermisbruik’ uitgebreid aandacht aan deze doelgroepen.

Welke behandeling kunt u inzetten bij uw cliënt die net zijn pedofiele gevoelens erkent? Hoe zorgt u ervoor dat pedofiele gevoelens niet in de praktijk worden toegepast? En welke forensische behandeling is er mogelijk bij plegers van kindermisbruik? 

Verlaag de drempel voor hulp en voorkom dat uw cliënten (opnieuw) de fout in gaan!

Op deze studiedag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waar ligt de grondslag van pedofilie?
  • Pedofilie in uw spreekkamer - welke behandeling kunt u inzetten bij cliënten die worstelen met hun seksualiteit?
  • In hoeverre kunnen risicofactoren de behandeling van plegers ondersteunen?
  • Hoe formuleert u samen met de pleger haalbare behandeldoelen? 
  • Wat is de rol van familie en het systeem in uw behandeling? En hoe geeft u dit vorm?

Klik hier voor meer informatie.Naar homepage