Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vergroot je weerbaarheid en die van je doelgroep

Weerbaar zijn betekent dat je kunt opkomen voor je eigen grenzen en wensen en tegelijkertijd respectvol met de grenzen en wensen van een ander omgaat. Iemand die weerbaar is, is minder gevoelig voor groepsdruk en zal minder snel gepest worden. Een grotere weerbaarheid kan dus een groot verschil maken. Gelukkig is het nu niet meer nodig om een hele weerbaarheidstraining te organiseren. Met Forsvar krijg je een handige methodiek aangereikt om in de praktijk te werken aan de vergroting van de weerbaarheid van je eigen doelgroep.

Forsvar is een nieuw initiatief waarin kennis wordt gebundeld en verspreid en scholingen, trainingen en symposia worden georganiseerd op het terrein van weerbaarheid. In tegenstelling tot andere aanbieders worden de deelnemers aan de scholingen niet opgeleid tot weerbaarheidstrainer, maar leren zij te werken aan weerbaarheidsvergroting binnen het eigen werk. Deze insteek is uniek in Nederland. 

Forsvar leunt op het gedachtegoed van Berendineke Steenbergen, die sinds 1999 weerbaarheidstrainingen verzorgt en hierover veelvuldig publiceert. 

Kijk hier voor het actuele aanbod aan trainingen!Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.