Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Velsen kiest 'Straat van de maand'

De Bellatrixstraat in Velsen is de eerste straat van een reeks straten die de komende maanden in het zonnetje worden gezet. De Straat van de Maand-verkiezing is een initiatief van het Sociaal Wijkteam Velsen en de plaatselijke stadsschouwburg. De IJmuider Courant deed er verslag van.
Velsen kiest 'Straat van de maand'

Een vrouw die deel uitmaakt van het Sociaal Wijkteam Velsen belde onlangs onverwacht aan bij een galerij aan de Bellatrixstraat. 'U bent bewoner van de Straat van de Maand.' Verbaasd nam de bewoner een envelop in ontvangst met onder andere twee vrijkaarten voor een gratis avondje theater in de Stadsschouwburg.

Cohesie vergroten
'De Straat van de Maand-verkiezing is een initiatief van het Sociaal Wijkteam Velsen en Stadsschouwburg Velsen,' zegt Daniella van Delft van het wijkteam. 'De bedoeling van dit project is om de cohesie in de buurt tussen bewoners te vergroten. Hier in de Bellatrixstraat wonen mensen uit verschillende landen. Een project als dit kan helpen de cohesie te versterken.’

Straatfeest
In de envelop zit ook een brief waarin een straatfeest wordt aangekondigd. Er komt onder andere muziek, een springkussen en een knutseltafel. Een bewoonster van Irakese afkomst reageert enthousiast als ze hoort van het aankomende buurtfeest. 'O, wat leuk, dan neem ik Irakese hapjes mee!' Bewoners krijgen ook een nominatiekaartje waarop een favoriete buurman of buurvrouw kan worden vermeld. Wie de meeste stemmen krijgt, wordt in het zonnetje gezet met een prijzenpakket.

Heel goed initiatief
Ton Batenburg, die al 23 jaar op de eerste etage aan de Bellatrixstraat woont, noemt de actie ’Een heel goed initiatief’: 'Ik denk dat dit zorgt voor meer contact. Veel mensen groeten wel de mensen op de eigen galerij, maar met de andere bewoners is weinig contact. Met een buurtfeest kunnen we de verbinding tussen mensen verbeteren. Er wonen in deze straat mensen uit twintig culturen. Dan is het leuk dat we een keer met zijn allen naar de stadsschouwburg gaan. Ik hoop echt dat dit gaat werken, dat zou hartstikke mooi zijn.' De volgende Straat van de Maand is het Van Saelenplantsoen in Velsen-Noord.
Bron: IJmuider CourantNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.