Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Zorgadviseur WMO (28 uur)

Ga jij graag in gesprek met inwoners van Gorinchem? Ben jij thuis in de Wmo? Lukt het jou om een keukentafelgesprek te houden en de juiste vragen te stellen? Bij team Samenleving is een parttime vacature (28 uur) vacature ontstaan van een zorgadviseur Wmo.
Vacature Zorgadviseur WMO (28 uur)

De Organisatie
De gemeente Gorinchem is volop in beweging waarbij vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid en samenwerking centraal staan. Werken bij de gemeente Gorinchem betekent denken in kansen en mogelijkheden, zaken oppakken en de handen uit de mouwen.

De medewerker
Wij werken met onze medewerkers aan een positieve, proactieve en professionele organisatie. Met de kernwaarden ‘vertrouwen’ en ‘verantwoordelijkheid’ bouwen wij aan een werkomgeving waarin we de verantwoordelijkheid voelen en nemen, waarin vakoverstijgende samenwerking vanzelfsprekend is en waarin er vertrouwen is. Denken in kansen en het goede doen waarbij fouten maken mag. Daarvoor zijn de kernvaardigheden ‘klantgerichtheid’, ‘dialoog voeren’ en ‘feedback geven’ van belang.

Het team
Het sociaal domein is volop in beweging. Dit heeft gevolgen voor de inwoners van Gorinchem, maatschappelijke organisaties en ook voor de gemeente zelf. Het team Samenleving heeft een centrale rol binnen de gemeente als het gaat om deze verandering. De veranderingen vragen van de gemeentelijke medewerkers ook een andere rol: het accent ligt op het inrichten en regisseren van het beleidsproces met daarin een grote rol voor participatietrajecten met de stad.

Voor de komende jaren is de inhoudelijke opgave van het team Samenleving om het ondersteuningsaanbod Sociaal Domein afgestemd op de zorg en ondersteuningsbehoefte van onze inwoners nog slimmer te organiseren. En dit over verschillende beleidsterreinen heen, met aandacht voor de financiële haalbaarheid van deze opgave.

De functie
De zorgadviseur Wmo is verantwoordelijk voor de indicatiestelling en selectie van maatwerkvoorzieningen. Dit proces kan worden opgesplitst in o.a. de volgende hoofdtaken:

 • gaat in gesprek met cliënten naar aanleiding van een melding en is daarin toegankelijk en laagdrempelig;
 • verheldert vragen en behoeften, kan de vraag achter de vraag naar boven krijgen middels vraaggestuurde vraagverheldering en gaat hierbij uit van de verschillende leefgebieden uit de zelfredzaamheidsmatrix;
 • beoordeelt de complexiteit van de ondersteuningsvragen van een huishouden en kijkt primair of de eigen kracht/regie benut kan worden dan wel of het eigen netwerk van de hulpvrager ingezet kan worden en stimuleert dit;
 • bepaalt samen met het huishouden het gewenste resultaat en oplossing en heeft daarbij oog voor het inschatten van risico’s;
 • indiceert en adviseert betreffende aangevraagde voorzieningen door middel van huisbezoeken, telefonische intake en dossieronderzoek;
 • beoordeelt uitgebrachte adviezen door externen zoals bijv. onze medisch adviseur;
 • maakt zelf programma’s van eisen van woningaanpassingen, rolstoelen en vervoersvoorzieningen in natura;
 • denkt in mogelijkheden en hebt oog voor interne efficiencyslagen;
 • verzorgt rapportages betreffende de onderzoeksresultaten van Wmo-aanvragen;
 • verricht aanpassingen met voorzieningen in samenwerking met leveranciers van hulpmiddelen;

Wij vragen

 • aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • mensen met een paramedische of verpleegkundige achtergrond hebben een pre;
 • ervaring met meervoudige ondersteuningsvragen;
 • een verbinder zowel intern als met onze samenwerkingspartners en inwoners van de stad;
 • brede kennis van de sociale kaart;
 • kennis en ervaring met Wmo-2015;
 • goede communicatieve en onderhandelingsvaardigheden;
 • een gezellige collega met een zakelijke en kritische blik;
 • klantgericht en resultaatgericht;
 • ervaring met GWS/suite4zorg heeft een pre.

Wie bieden

Er geldt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Inschaling is afhankelijk van leeftijd, ervaring/opleiding en zal plaatsvinden in schaal 9 (max. € 4.048,-)  Dit bedrag is bruto per maand bij een fulltime (36 uur) dienstverband. Daarnaast bieden wij variabele/flexibele werktijden om werk/privé te combineren, een goede pensioenregeling, mogelijkheden voor thuiswerken, een individueel keuzebudget van 17,05% per maand, ruime opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden tot (ver)koop van verlofdagen.

Informatie

Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij teammanager Samenleving Nicole van der Hoest, telefoon 0183-659443. Voor overige informatie kun je contact opnemen met Lennert van der Zee, P&O adviseur, telefoon 659 276.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Solliciteer dan vóór 17 januari 2022 via de sollicitatiebutton. Klik hier om te solliciteren!

Een VOG maakt deel uit van het aannamebeleid.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: zorgadviseur, WMO, zorgadvies, sociaal domein, vacature Gorinchem, gemeente, parttime, hboNaar homepage