Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature Teamleider(s) Sociaal Domein (36 uur)

Gemeente Lelystad is op zoek naar 4 ervaren Teamleiders Sociaal Domein. Leiderschap zit in je DNA. Beschik jij over minimaal een HBO+ werk- en zit leiderschap in je DNA? Dan is Gemeente Lelystad op zoek naar jou, klik verder voor meer info!
Vacature Teamleider(s) Sociaal Domein (36 uur)


Ben jij een mens- en resultaatgerichte teamleider die kan inspelen op de behoeften in het managementteam van het Sociaal Domein? Die ontwikkelingsgerichte beslissingen en risico’s durft te nemen? Spreek jij duidelijke taal en vraag jij daar ook om? Dan kunnen wij jouw frisse blik en ervaring goed gebruiken.





Sociaal domein

Vanwege diverse verschuivingen binnen de organisatie en het vertrek van collega’s zijn we op zoek naar nieuwe teamleiders. De teams waarvoor we nieuwe teamleiders zoeken zijn:

  • team Stadswinkel,
  • team aanvragen, Mutaties en Financiën,
  • team handhaving en WMO,
  • team Jeugd.

 

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de (inhoudelijke) resultaten van jouw team of teams. Wij verwachten van een teamleider dan ook de bereidheid om zich te verdiepen in de inhoud, waarbij onze medewerkers uiteraard de specialisten blijven. De teamleider heeft een grote mate van eigen verantwoordelijkheid in het gezamenlijk en onderling vormgeven van de opgaven waar het Sociaal Domein voor staat. Je zal breed ingezet kunnen worden, waarbij in ieder geval kennis van processen binnen het Sociaal Domein wel een pre heeft. Je maakt deelt uit van het MT Sociaal Domein wat bestaat uit teamleiders en de directeur van het Sociaal Domein ondersteund door P&O, Organisatieadvies en Control.

 

Wat ga je doen?

We zoeken teamleiders die op integere en professionele manier de medewerkers aanstuurt en begeleidt, zodat zij met hun kennis, ervaring en talenten het werk zo goed mogelijk doen. Je bent verantwoordelijk en draagt zorg voor het behalen van de doelstellingen en resultaten van het team. Ook ben je verantwoordelijk voor de (informatie) veiligheid en de betrouwbaarheid van de informatieprocessen en systemen binnen jouw team.

 

Jouw kracht

Leiderschap zit in je DNA. Je neemt met overtuiging beslissingen. Je zet mensen in hun kracht en krijgt ze mee. Heb je affiniteit en ervaring met de opgaven, producten en diensten binnen het Sociaal Domein. Je bent energiek, ondernemend, bevordert opgavegericht werken en zorgt voor een goed en plezierig werkklimaat waardoor de medewerkers trots kunnen zijn op hun werk. Daarnaast ben je contentieus en bestand tegen druk en pak je een voorbeeldrol als teamleider.

 

Verantwoordelijkheden

  • Je: initieert samen met teamleden het planmatig formuleren van te behalen doelen in lijn met de relevante kaders.
  • Anticipeert op toekomstige personele en technologische ontwikkelingen die de dienstverlening en/of het product beïnvloeden en vertaalt dit naar de begroting en naar ontwikkelingsplan voor het team en de individuen.
  • Initieert samen met teamleden de totstandkoming van juiste, tijdige en volledige managementinformatie om zo het bestuur kwalitatief goed en integraal te adviseren.
  • Voorziet DT van input en adviseert het DT, om het concernplan en/of concernbeleid tijdig bij te stellen.
  • Voert geregeld gesprekken met individuele medewerkers en het team. Draagt bij aan het stroomlijnen van werkprocessen binnen en tussen teams. Zorgt ervoor dat medewerker en het team verantwoordelijkheid nemen voor de uitvoering van de kwaliteit en de integraliteit van zijn/haar werk (vanuit eindverantwoordelijkheid van de output van het team).
  • Verdiept zich in de producten, taakvelden en/of dienstverlening van het team en begrijpt de samenhang (van de in- en output) hiervan met andere teams.
  • Signaleert knelpunten in de samenwerking binnen en tussen teams, verkent de problematiek en doet proactief (in afstemming met betrokken medewerkers en teamleiders) verbeteringsvoorstellen.
  • Houdt coaching gesprekken (het goede gesprek) met medewerkers en collega’s om zo de inzetbaarheid te bevorderen en talent te behouden voor Lelystad.
  • Met betrekking tot verzuim houdt de teamleider conform wetgeving en interne protocollen contact met medewerkers, legt afspraken vast in de daarvoor beschikbare systemen.

 

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe professioneel de organisatie overkomt op de inwoners en andere stakeholders van Lelystad. We werken samen, het is duidelijk en we zijn betrokken.

 

Wat wij vragen

  • Je hebt hbo+/wo werk- en denkniveau.
  • Je kunt goed overzicht houden bij verschillende belangen, visies, wensen en mogelijkheden.
  • Je kunt goed communiceren, netwerken en bent bestand tegen druk.
  • Je hebt oog voor de mens in de organisatie en een sterke gerichtheid op een verdere ontwikkeling en professionalisering van het team.
  • Je hebt ruime ervaring - zeker 3 jaar - als (functioneel) leidinggevende in het werken met een omvangrijk team van specialisten/professionals.
  • Je hebt ervaring in het werken met agile/lean en weet dit toe te passen in een gemeentelijke of overheidsomgeving en hebt kennis van processen met een achtergrond in het sociaal domein.

 

Wat wij bieden

Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen met veel eigen verantwoordelijkheid en er is oog voor jouw talent. We bieden een dienstverband voor gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal schaal 12 (max. € 6.103,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur conform salaristabel van april 2022).

 

Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

 

Extra pluspunten:

In Lelystad

  • hebben we een mooi stadhuis en een groene stad als inspirerende werkplek
  • heerst een informele sfeer
  • hebben we een verrassend vitaliteitsprogramma
  • kun je flexibel zijn om werk en privé in balans te houden
  • werken we plaats- en tijdonafhankelijk; je werkt waar dat op dat moment passend is
  • hebben we daarom dus goede thuiswerkmogelijkheden én ontvang je een thuiswerkvergoeding
  • kunnen we arboproof thuiswerken met de juiste middelen
  • krijg je een laptop en smartphone van de zaak
  • zijn er volop ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden
  • bouw je een ABP-pensioen op voor later
  • is een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten van ons kantoor.
  • ben je meestal zo. Het ligt centraal en is goed bereikbaar.

 

Meer info

Heb jij naar aanleiding van deze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan eens contact op met Hinde Dijkhuis, Directeur Sociaal Domein, telefoonnummer 06-11341107, emailadres: H.dijkhuis@lelystad.nl. Zij kan jou de inhoud van deze functie toelichten.

 

Hebben we je enthousiast gemaakt? Solliciteer dan uiterlijk op 8 juni 2022. De gesprekken zijn gepland op donderdag 16 juni. Klik hier om te solliciteren!

Let op! Mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.

Als je op ‘Solliciteer’ klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

 

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Trefwoorden: sociaal domein, teamleider, fulltime, schaal 12, gemeente, Lelystad, overheid, vacature, hbo, wo, ervaren, agile, lean, leiderschap



Naar homepage