Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature: Regionale Klantmanager Beschermd Wonen (36 uur | Spijkenisse)

Als Regionale Klantmanager Beschermd Wonen bij de gemeente Nissewaard ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van aanvragen voor beschermd wonen van inwoners van de Zuid-Hollandse Eilanden. In deze rol analyseer je onafhankelijk en grondig de persoonlijke situatie van de inwoners die een beroep doen op deze voorziening.
Vacature: Regionale Klantmanager Beschermd Wonen (36 uur | Spijkenisse)


Dit doe je door middel van dossieronderzoek en door gesprekken met de inwoner, zorgaanbieders en eventuele naasten te voeren. Je doel is om een passende beschermende woonvorm te vinden voor mensen met psychische en/of verstandelijke problematiek, die tijdelijk behoefte hebben aan een omgeving met 24-uurs ondersteuning.

In je werkzaamheden kom je tot een gedegen beoordeling van de benodigde ondersteuning en de gewenste resultaten. Dit doe je door je bevindingen in onderzoeksverslagen en beschikkingen vast te leggen conform de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), lokale verordeningen en beleidsregels. Je neemt de beslissing over de toewijzing van de ondersteuning, verwijst de inwoner indien nodig door of draagt deze over aan de juiste instantie. Hierbij werk je intensief samen met collega’s, zorgaanbieders en ketenpartners, met wie je geregeld overleggen hebt. Zodoende zoek je steeds naar de ideale woonplek voor elke bewoner, gericht op het bevorderen van hun zelfstandigheid.

Je wordt onderdeel van team Zorg, bestaande uit ongeveer vijftien professionals. Het team legt zich toe op Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen. Samen met je team zet je je in om elk individu de benodigde ondersteuning te bieden.

 

Wat is vereist?

 • Afgeronde hbo-opleiding in sociaal-maatschappelijke of medische richting, zoals Social Work, SPV of Psychologie
 • Ervaring met het toepassen van regelgeving in je dagelijkse werkpraktijk
 • Ruime ervaring met het toepassen van verschillende interview- en/of gesprekstechnieken en goed kunnen luisteren
 • Kennis van of affiniteit met mensen die te maken hebben met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek en de ondersteuningsbehoefte op verschillende leefgebieden die dit met zich meebrengt
 • Gewend om te rapporteren volgens bepaalde standaarden (kennis van GWS4all/Suite is een pre)
 • Goed kunnen samenwerken, reflecteren, relativeren en in staat om feedback te geven en te ontvangen
 • Bestand tegen hoge werkdruk, een goed aanpassingsvermogen en blijft rustig en deskundig in gesprekken met collega’s, zorgaanbieders en inwoners
 • Denkt in mogelijkheden en kan ook creatieve oplossingen bedenken
 • Klantgericht, integer en een goed inlevingsvermogen

 

Wat krijg je?

 • Maximaal €4.537 bruto p/m (schaal 9 CAO gemeenten) o.b.v. 36 uur, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris
 • 36-urige werkweek
 • 194,4 vakantie-uren
 • Trainings- en opleidingsmogelijkheden via het Individueel keuzebudget
 • Een keer per 7 jaar een budget voor inrichten werkplek van €750, thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag
 • Budget fietsregeling van €2000 per 3 jaar
 • Reiskostenvergoeding en internetvergoeding
 • Deelname ABP pensioenfonds

 

Voorbeeld uit de praktijk

Je staat voor de taak om een dakloze inwoner met complexe problematiek en behoefte aan 24-uurs zorg te helpen. Wat doe je?

Je eerste stap is het initiëren van het onderzoeksproces om te bepalen of de inwoner in aanmerking komt voor beschermd wonen. Dit onderzoek vereist een gedetailleerde beoordeling van de situatie van de inwoner, inclusief gesprekken met de inwoner zelf, en indien mogelijk, met zijn netwerk of betrokken zorgverleners. Je beoordeelt de specifieke behoeften en omstandigheden van de inwoner, waarbij je rekening houdt met zijn psychische en/of verstandelijke problematiek. Daarnaast houd je rekening met de urgentie van de situatie, gezien de dakloosheid en de noodzaak van 24-uurs zorg.

Tegelijkertijd coördineer je de samenwerking met casusregisseurs en regiogemeenten om een passende oplossing te vinden. Deze samenwerking is van belang voor het delen van informatie, het afstemmen van acties en het zoeken naar een tijdelijke opvang, terwijl de aanvraag voor beschermd wonen wordt verwerkt. Als Klantmanager stuur je dit proces aan, met het doel om de inwoner zo snel mogelijk de benodigde ondersteuning te bieden.

 

Groeipad

De gemeente Nissewaard beschikt over een opleidingsbudget, waarmee medewerkers functie inhoudelijke opleidingen en trainingen kunnen volgen, maar ook coaching. Binnen de gemeente staat een groeipad niet vast, maar door de grootte van onze organisatie zijn er genoeg kansen om door te groeien binnen of buiten je functie.

 

Werken bij gemeente Nissewaard

In Nissewaard hoef je niet te kiezen tussen drukte en rust. We zijn een centraal gelegen gemeente, vlakbij Rotterdam en het Rijnmondgebied, met daarnaast landelijke dorpjes en veel groen binnen handbereik. Het levendige stadscentrum van Spijkenisse, de sfeervolle dorpskernen en mooie natuur: dit is Nissewaard, waar alle verschillen in balans zijn.

De 85.000 inwoners van Nissewaard maken de dingen niet mooier dan ze zijn. Dat iets ‘echt’ is, is van groot belang. Een mooi verhaaltje, daar prikken ze zo doorheen. Ze doen het graag op hun eigen manier en steken hun mening niet onder stoelen of banken. Dat geeft de gemeente een eigenwijs karakter. Nissewaarders zien dat er ruimte is voor ontwikkeling en verbetering en voelen zich daar graag bij betrokken. Daarom werken we als TeamNW graag samen met inwoners om van Nissewaard een nog mooiere plek te maken om te wonen, werken en ondernemen.

 

Wees jezelf, vaar je eigen koers, haal eruit wat erin zit en voeg toe wat er nog niet is. Maak het jouw Nissewaard!

Bekijk bedrijfsprofiel van gemeente Nissewaard

 

Interessante baan?

Solliciteer nu via deze link!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 Naar homepage