Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature Procesregisseur Crisisteam Veilig Thuis

Als Procesregisseur in het crisisteam van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ga je aan de slag met telefonische meldingen die door collega's aangenomen en beoordeeld zijn. Je werkzaamheden en werkdagen zijn afwisselend. “Als je graag een bijdrage wilt leveren aan het stoppen van huiselijk geweld en (kinder)mishandeling en je niet bang bent om belangrijke beslissingen te nemen, dan is dit een baan voor jou.”
Vacature Procesregisseur Crisisteam Veilig Thuis

 

Wat is vereist?

 • HBO diploma (Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek)
 • SKJ geregistreerd of de mogelijkheid om een vooraanmelding bij het SKJ te doen
 • Relevante werkervaring
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Stressbestendig, kunnen omgaan met weerstand
 • Bereid om na kantoortijd bereikbaarheidsdiensten te draaien (telefonisch)

Wat krijg je?

 • €3.352 - €5.036 bruto p/m (schaal 10 conform Jeugd CAO)
 • 28 tot 36-urige werkweek
 • Vakantiedagen: 200 uur op jaarbasis
 • Mogelijkheid tot volgen van opleidingen om te voldoen aan SKJ registratie
 • Laptop, telefoon, NS business card, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, korting op verzekeringen en fitness via uitruil brutoloon

 

Wat doe je?

25% Huisbezoeken/gesprekken met cliënten

20% Afstemming met ketenpartners

10% Intercollegiaal of multidisciplinair overleg

35% Administratie

10% Teamoverleg

 

Heb je nog vragen over deze vacature? Je kan contactopnemen met:

Marian Melchior
recruitment@veiligthuisrr.nl
+31104128110

Als Procesregisseur in het crisisteam van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ga je aan de slag met telefonische meldingen die door collega's aangenomen en beoordeeld zijn. Je werkzaamheden en werkdagen zijn afwisselend. Zo heb je gesprekken met slachtoffers van huiselijk geweld die in acute onveiligheid zijn, werk je samen met het Crisis Interventieteam Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond inzake een baby met letsel of een groot overleg met diverse ketenpartners over een integrale aanpak om de acute veiligheid rondom een gezinssysteem te realiseren.

Daarnaast heb je regelmatig overleg met ketenpartners zoals politie of wijkteams om een beter beeld te krijgen van de acute (on)veiligheid. Door in gesprek te gaan met collega's, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen, en passende hulpverlening in te zetten draag je zorg voor het borgen van de veiligheid van slachtoffers en hun omgeving. 

“Als je graag een bijdrage wilt leveren aan het stoppen van huiselijk geweld en (kinder)mishandeling en je niet bang bent om belangrijke beslissingen te nemen, dan is dit een baan voor jou.”

 

Voorbeeld uit de praktijk

“Er belt een school over de 8-jarige Marie. Zij is vanmorgen in de les gekomen met een blauw oog en vertelt dat mama haar geslagen heeft. Wat doe je?”

Allereerst ga je intern overleggen met de gedragswetenschapper, de vertrouwensarts en de collega die de telefoon heeft aangenomen. Je bepaalt gezamenlijk het beleid waarin jullie vaststellen of er sprake is van een crisis of niet. Daarbij nemen jullie eventuele eerdere dossiers mee in de besluitvorming. Is laatstgenoemde niet aan de orde, dan beoordeel je de situatie als acuut onveilig. In dit geval word jij (het crisisteam) ingeschakeld. Vervolgens wordt er ook meteen met het CIT (crisis interventieteam) van de jeugdbescherming geschakeld.

Dan maak je een afspraak en ga je op huisbezoek. Je gaat bijvoorbeeld eerst verhaal halen bij de ouders. Dan neem je het kind apart en bespreek je de dingen die goed en minder goed gaan. Vervolgens kom je weer samen met je collega's om vast te stellen wat de ernst van de situatie is. Er kan sprake zijn van fysieke kindermishandeling of het blijft nog onduidelijk. In het laatste geval vraag je voorlopig ondertoezichtstelling aan over het kind. Zodra de hulpverlening is ingezet en er voldoende afspraken zijn gemaakt, ga je terug naar kantoor waar je de gesprekken digitaal registreert en het dossier afsluit.

Werken bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond geeft advies en beoordeelt meldingen. Veilig Thuis pleegt interventies (onderzoek) of stelt veiligheidsvoorwaarden op en zorgt dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen waar iedereen zorgen over zichzelf, een kind, een gezin of partner aan kan voorleggen.

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd om als Procesregisseur Crisisteam bij ons te komen werken, solliciteer dan hier.Naar homepage