Vakblad voor sociaal professionals
en het sociale domein

Vacature: Medewerker Vroegsignalering 28 uur | Emmeloord

Samen met de financieel adviseur van het Sociaal Loket ben je het aanspreekpunt voor inwoners die advies nodig hebben over financiƫle zaken. Jouw kerntaak is daarbij Vroegsignalering.
Vacature: Medewerker Vroegsignalering 28 uur | Emmeloord


Vroegsignalering (van schulden) is het signaleren van betalingsachterstanden op het gebied van vaste lasten. Op een outreachende manier benader je inwoners van wie deze signalen binnenkomen bij het Sociaal Loket. Dit kan schriftelijk, telefonisch of door middel van een huisbezoek zijn. Je onderzoekt of de inwoner hulp nodig heeft en of hij/zij hiervoor openstaat. Je brengt de situatie in kaart en gaat samen met de inwoner op zoek naar oplossingen. Indien er sprake is van problematische schulden, zorg je voor een overdracht naar de schuldhulpverlenende instantie. Je werkt nauw samen met je andere collega’s van het Sociaal loket. Omdat het een nieuw in te vullen functie is, zijn we op zoek naar een collega die ook in staat is om te pionieren in deze nieuwe, nog verder te ontwikkelen, functie.


Dit breng je mee

 • Een afgeronde, relevante MBO+- opleiding of een opleiding op HBO-niveau.
 • Minimaal twee jaar werkervaring binnen het sociaal domein.
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid, belastingen, consumentenzaken en schuldenproblematiek.
 • Kennis van de sociale kaart.
 • Ervaring met motiverende gespreksvoering
 • Affiniteit en bekendheid met diverse culturele achtergronden.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent flexibel, resultaatgericht en een echte samenwerker.


Dit bieden wij

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent.

Daarnaast

 • Een salaris passend bij de kennis en ervaring die je meebrengt, maximaal € 3.301,- (schaal 7) bruto per maand bij een fulltime dienstverband
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
 • onze organisatie kent 21 verlofdagen bij een fulltime dienstverband en vanaf 1-1-2023 26 dagen. Het IKB bied je de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk
 • De mogelijkheid om incidenteel en in overleg, thuis te werken. Hiervoor ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag
 • Een laptop en mobiele telefoon worden door de gemeente in bruikleen verstrekt
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd


Waar ga je werken?

In het Klant Contact Centrum (KCC) wordt de dienstverlening voelbaar. Inwoners en bedrijven hebben via de balie, telefoon, e-mail of social media dagelijks contact met onze medewerkers van het team Receptie & Telefonie, team Burgerzaken, team Woonomgeving, het Webteam, team Sociaal loket en de procesbegeleiders. Het zijn belangrijke ingangen voor onze brede dienstverlening. Dat betekent dat bereikbaarheid en kennis van onze processen belangrijk zijn om goed te kunnen helpen.

Ruim 40 medewerkers geven hier invulling aan binnen de verschillende vakgebieden. Medewerkers van het KCC werken grotendeels in roosters om de continuïteit van de dienstverlening te borgen.


Wil je meer weten over deze functie?

Eric Streefland, manager Klant Contact Centrum, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 51 21 16 29.

Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Ina Koekoek, adviseur HR, op telefoonnummer 06-48134651.


Enthousiast geworden?

Is deze uitdagende functie iets voor jou? Stuur dan uiterlijk 18 september je cv en motivatie (bij voorkeur in pdf). Klik hier om te solliciteren!

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26 september in de middag in het gemeentehuis te Emmeloord.

Werken voor de Noordoostpolder

Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

 Naar homepage