Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature: Kwaliteitsmedewerker WMO

Altijd al willen werken in een unieke streek waarbij jij het verschil kan maken voor 88.000 inwoners? Dan is gemeente Hoeksche Waard op zoek naar jou! Bij ons krijg jij alle ruimte om mee te werken aan een vernieuwende gemeentelijke organisatie. Daarnaast bieden wij volop kansen voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling. Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap persoonlijke impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij gemeente Hoeksche Waard, een werkgever waar je trots op mag zijn!
Vacature: Kwaliteitsmedewerker WMO

 


 Kwaliteitsmedewerker WMO

Oud-Beijerland | 24 uur | schaal 10 | HBO
 

Functieomschrijving

Binnen het team Kwaliteit WMO, W&I  zijn we continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en de werkprocessen binnen het Sociaal Domein.

Hierbij staat de dienstverlening aan de inwoners centraal. Het team opereert tussen beleid en uitvoering. Belangrijkste taken zijn het monitoren van de kwaliteit / rechtmatigheid van de uitvoering van de teams WMO, Werk, Inkomen & schulddienstverlening, het vertalen van beleid naar werkprocessen & -instructies en het doen van voorstellen ter verbetering van de kwaliteit in de dienstverlening.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die hier aan bijdraagt. Binnen het team is een aantal kwaliteitsmedewerkers actief met een gemeenschappelijke basis aan vaardigheden en een brede kennis van wetten en taken binnen het Sociaal Domein. Ook heeft een aantal medewerkers een specialisatie wat inhoudt dat er op een specifiek wetsgebied extra kennis is. Jouw bijdrage is binnen het team vooral gericht op de WMO-gerelateerde onderwerpen en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Met elkaar hebben jullie een mooie mix aan vaardigheden, kennis en talenten.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling. Je geeft daarbij input vanuit de signalen van de uitvoering en vertaalt het opgestelde beleid naar werkprocessen en -instructies;
 • Je toetst de afgegeven beschikkingen en andere producten van het team WMO op de rechtmatigheid en de kwaliteit. Je analyseert de uitkomsten en deelt deze met de teammanager Wmo en het team WMO zelf. Denk je dat zaken beter kunnen? Kom dan met een voorstel en werk dit verder uit;
 • Je spart met collega’s van het team WMO over vragen waar ze binnen het team niet uit komen. Je begeleidt het casusoverleg van de klantmanagers als procesbegeleider;
 • Je behandelt onder procesregie van het team Juridische Zaken bezwaren die gericht zijn tegen besluiten van het team WMO. Daarbij kijk je in samenwerking met de klantmanager en de juridisch adviseur of er ruimte is voor een informele oplossing. Lukt dit niet? Dan stel je samen het verweer op. Je kan gevraagd worden om deze toe te lichten bij een ambtelijke hoorzitting of behandeling bij de rechtbank;
 • Je draait mee in projecten vanuit de agenda Sociaal Domein (zoals aanbestedingen) en werkt mee aan de verdere borging van rechtmatigheid en kwaliteit binnen de uitvoerende teams van het sociaal domein.

Functie-eisen

 • Afgeronde hbo opleiding - met een raakvlak sociaal domein of kwaliteitsmanagement;
 • Je hebt inhoudelijke kennis van de WMO en kan deze interpreteren en toepassen;
 • Je hebt ervaring (in een vergelijkbare rol) met kwaliteitsmanagement en procesmanagement;
 • Wie ben jij? Je ziet het grote geheel van de processen maar bent ook gericht op de details. Je kan goed overzicht houden, mensen met elkaar verbinden, proactief zaken signaleren en duidelijk communiceren. Je vindt het leuk om je verweer in de rechtbank toe te lichten als hierom gevraagd wordt en staat stevig in je schoenen. Je bent natuurlijk een fijne collega en het is handig om ook digitaal- en systeemvaardig (Teams/MS365) te zijn.

Wat bieden wij?

Naast een uitdagende baan met veel ontwikkelmogelijkheden, bieden wij jou ook een vernieuwende organisatie die constant in ontwikkeling is. Gemeente Hoeksche Waard hanteert drie kernwaarden: persoonlijk, vakmanschap en durf. Deze kernwaarden zeggen iets over het karakter en de ambities van gemeente Hoeksche Waard. Ook in onzekere tijden durven wij met jouw persoonlijke situatie mee te denken om jouw vakmanschap het beste tot zijn recht te laten komen.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Een functie voor 24 uur met uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • Een salaris dat minimaal € 3.017,- en maximaal € 4.562,- (schaal 10) bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek;
 • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken belangrijk vinden;
 • Goede thuiswerkfaciliteiten en werk-privé balans;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goed geregeld pensioen bij het ABP, reiskostenvergoeding, flexibel werken en een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of natuurlijk inzetten voor een opleiding voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

De HR21 normfunctie is Medewerker beleidsuitvoering I. Deze titel gebruiken we in formele documenten zoals  de arbeidsovereenkomst bij indiensttreding.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze vacature, dan kan je contact opnemen met de Hoeksche Campus, telefoonnummer 088 - 647 1868.

Reageren op deze leuke vacature?

Dat kan! Klik hier om te solliciteren.
 

Wil je meer lezen over werken bij de gemeente Hoeksche Waard? Kijk op: www.werkenbijdehw.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: WMO, Sociaal Domein, Beleidsontwikkeling, Kwaliteitsmanagement, Procesmanagement, OverheidNaar homepage