Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature Klantmanager Jeugd 32-36 uur | Emmeloord

Wil jij van betekenis zijn voor jeugd en gezinnen? Kijk jij systematisch, heb je lef en denk je verder dan de gebaande paden? Ben je ervaren en stressbestendig? Solliciteer dan op de vacature voor Klantmanager Jeugd.
Vacature Klantmanager Jeugd 32-36 uur | Emmeloord

Dit is de functie
Vanuit jouw expertise op het terrein van jeugdhulp help je bij het tot stand komen van het gezinsplan en zet je zo nodig professionele ondersteuning in. Samen met de inwoner en zijn omgeving werk je aan een betere toekomst. Je hebt oog voor opvoedingsproblematiek, psychiatrie en andere problematieken. Je kijkt systemisch, je hebt lef en denkt verder dan de gebaande paden.

Dit ga je doen
Je gaat bij inwoners thuis op bezoek om een ‘keukentafelgesprek’ te voeren. Hierbij is het van groot belang dat het hele systeem wordt betrokken in de probleemanalyse. Je onderzoekt op welke gebieden de inwoner hulp nodig heeft en hebt een brede kijk op het gezinssysteem en de verschillende levensgebieden.

  • Je onderzoekt met je specialistische kennis vervolgens de jeugdhulpplicht die de gemeente per situatie heeft volgens de Jeugdwet.
  • Je ondersteunt een gezin/familie om een ondersteunings-/familiegroepsplan op te stellen.
  • Je werkt integraal, zoekt de verbinding op en stemt af met andere professionals in de informele en formele zorg. 
  • Je rapporteert en indiceert de inzet aan professionele zorg.
  • Je sluit aan bij planbijeenkomsten om actief mee te denken vanuit jouw expertise.
  • Je bent indien nodig ook perspectiefregisseur. Dat betekent dat je het hulpaanbod coördineert, plant, doelen monitort en evalueert.
  • Je voert onderzoek uit naar de doel- en rechtmatigheid van maatwerkvoorzieningen.
  • Je geeft vanuit de praktijk input aan de beleidsadviseurs over kwalitatief goede en efficiënte voorzieningen jeugdhulp en ziet verbetermogelijkheden.
  • Je voert regie bij onveilige situaties of in een crisissituatie en schaalt op of grijpt in wanneer dit nodig is. Je bent in staat om de veiligheid van de jeugdige voorop te stellen.
  • Je kunt de inschatting maken of er sprake is van ontwikkelingsbedreiging van de jeugdige en stelt veiligheidsplannen op om deze te waarborgen.

Dit breng je mee

  • Een afgeronde hbo-opleiding richting Pedagogiek, MWD en/of SPH
  • Kennis van de Jeugdwet
  • Je bent SKJ (of BIG) geregistreerd of je kunt je registreren
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen de Jeugdhulp, bij voorkeur in drang of dwang kader
  • Je beschikt over de volgende competenties: verantwoordelijkheid, analytisch vermogen, oordeelsvorming, klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid en resultaatgerichtheid.

Je komt bij ons team Jeugd

Met ons enthousiaste team bieden we ondersteuning aan jeugd en gezinnen. We horen bij het cluster Uitvoering Sociaal Domein (USD). Je werkt vanuit ons team samen met andere professionals om voor de inwoner tot overzichtelijke en haalbare oplossingen te komen. Wij gaan in ons werk uit van de kracht van het gezin en haar omgeving. En wij werken toe naar een gezamenlijk plan waar de inwoner in principe zelf verantwoordelijkheid voor neemt.

Binnen ons team is er ruimte voor groei en ontwikkeling. Je wordt inhoudelijk ondersteund door de gedragsdeskundige en de kwaliteitsmedewerker. En vanzelfsprekend is er ruimte voor (bij)scholing.

Dit bieden wij

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent.

Daarnaast:

· Intervisie en vakinhoudelijk overleg om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen

· Trainingen om jouw SKJ-punten te behalen en je kennis te vergroten. In overleg kan jouw BIG registratie bijgehouden worden

· Een salaris passend bij de kennis en ervaring die je inbrengt, maximaal € 4.671, -, bruto per maand (functieschaal

· 10) bij een 36-urige werkweek (per 1-4-2022)

· Goede arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05% te besteden aan extra inkomen, verlof en/of uitruilen reiskosten woon-werk

· Onze organisatie kent 21 verlofdagen bij een fulltime dienstverband. Het IKB bied je de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen

· Deelname aan pensioenregeling van het ABP

· Een reiskostenvergoeding woon-werk

· Mogelijkheden om hybride te werken, dus ook van uit huis. Voor een thuiswerkdag ontvang je een vergoeding.

· Een arbeidsovereenkomst, tijdelijk of vast, passend bij jouw arbeidsverleden. Een tijdelijke arbeidsovereenkomst kan bij goed functioneren na 1 jaar omgezet worden naar een vast contract.

· Voor het uitoefenen van je functie krijg je een laptop en een iPhone in bruikleen.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Sabine Koomen, teamleider Jeugd. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 3818 6346.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel!

Stuur je cv en motivatie uiterlijk 11 april via de link de sollicitatiebutton.
 

Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid in verband met Covid-19 vinden de gesprekken digitaal via videobellen plaats of face-to-face in het gemeentehuis in Emmeloord.

Een (selectie)assessment maakt deel uit van de procedure.

Voor deze functie vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Werken voor de Noordoostpolder

Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Klantmanager, jeugd, fulltime, Emmeloord, HBO, Pedagogiek, MWD, SPH, jeugdwet, ervaren 



Naar homepage