Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Jeugdzorgwerker

Parlan Jeugdhulp is op zoek naar een Jeugdzorgwerker, 24-36 uur. Wil je meer info? Klik hier om de vacature te bekijken en solliciteer direct!
Vacature Jeugdzorgwerker

De afdeling Daghulp biedt specialistische hulp aan een kind van 2,5 tot 12 jaar met (dreigende) ontwikkelingsachterstand en/of gedragsproblematiek in de regio Alkmaar. Het betreft kinderen die vanwege hun gedrag tijdelijk niet (volledig) deel kunnen nemen aan de kinderopvang (peuterspeelzaal en kinderdagverblijf) of (speciaal) onderwijs PO en VO. Wij zetten interventies en handelingsgerichte diagnostiek in, werken met acties op werkdoelen en trainen kinderen individueel en/of in de groep. Wij richten onze interventies op kinderen en hun systeem (ouders/opvoeders en andere professionals waaronder leerkrachten). We werken samen met leerkrachten, begeleiders van KDO’s, paramedici en andere partners uit het sociale domein. Ook biedt Daghulp een consultfunctie: wij delen onze expertise met ouders, gemeente en professionals uit het sociale domein.

Als je in deze functie komt te werken wordt je lid van het team Daghulp Alkmaar of team Daghulp Heerhugowaard. Beide teams behoren tot de afdeling Daghulp Alkmaar.

Functieomschrijving

 • De Jeugdzorgwerker B biedt ambulante gezinsbegeleiding, waaronder ouderbegeleiding, aan de gezinnen waarvan het kind gebruik maakt van Daghulp. De begeleiding is maatwerk, sluit aan bij de vastgestelde doelen en richt zich op het gezinsfunctioneren
 • De Jeugdzorgwerker B is het vertrouwde gezicht voor het gezin gedurende het gehele traject en zorgt voor uitvoering, afstemming en coördinatie van de zorg in nauwe samenwerking met de Jeugdzorgwerkers C die vanuit de groep verbonden zijn aan het kind
 • De Jeugdzorgwerker B kenmerkt zich door het verrichten van werkzaamheden vanuit een orthopedagogisch kader in een systeemgerichte context. De werkzaamheden worden verricht in de thuissituatie bij de cliënt en diens netwerk
 • De Jeugdzorgwerker B pleegt zelf interventies in het gezin/systeem met als doel het gezin/systeem als geheel te versterken. Het, in samenwerking met het gezin/systeem en groep, opstellen en realiseren van het plan van aanpak en het hiertoe plegen van interventies in het gezin, zodanig dat het gezin/systeem in de basis versterkt is. 

Wij vragen

We zijn op zoek naar ambulante gezinsbegeleiders om onze twee teams in de regio Alkmaar verder versterken. Ouderbegeleiding is maatwerk en gericht op het gezinsfunctioneren. Je pleegt zelf interventies in het gezin/systeem met als doel het gezin/systeem als geheel te versterken. In samenwerking met het gezin/systeem stel je het plan van aanpak op.

 • Voor deze functie willen we een afgeronde HBO-opleiding MDW, SPH, Pedagogiek of Social Work, bij voorkeur aangevuld met relevante opleidingen als IAG, SOS, FNB en Triple P.
 • Je bent geregistreerd als Jeugdzorgwerker bij het SKJ.
 • Wij zoeken medewerkers met ambitie, hart voor de zaak en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Een enthousiaste en vakkundige professional die:

 • Met voorkeur voor een contractgrootte van 24 - 36 uur (in overleg);
 • Een transparante open attitude heeft, gericht op in- en externe samenwerking;
 • Kennis heeft van en inzicht in de hulpverleningsmethodieken;
 • Ervaring heeft in het ambulante werk met contextuele gezinsbegeleiding en systeemgericht werken;
 • Methodisch en gestructureerd kan werken;
 • In staat is de veiligheid in een gezinssituatie in te kunnen schatten en met het gezin hieromtrent afspraken kan maken;
 • Initiatiefrijk, slagvaardig, proactief en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je functioneert zowel zelfstandig als goed in een team;
 • Ervaring heeft in het ambulante werk met contextuele gezinsbegeleiding en systeemgericht werken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden bezit, zowel mondeling als schriftelijk
 •  In het bezit van een rijbewijs en een auto.

Wij bieden

Bij Parlan geloven we in eigen verantwoordelijkheid voor je ontwikkeling. Wij bieden je daartoe alle ruimte. 

We bieden je werkbegeleiding en deskundigheidsbevordering maakt expliciet deel uit van de koers van Daghulp.

Wij geloven in werken met passie, en dat is dan ook iets wat je dagelijks op onze werkvloer terugziet en wat ons bindt.

Last but not least kunnen onze medewerkers rekenen op een fietsplan, werk wat ertoe doet, goede samenwerking in een goede sfeer, flexibele werktijden, onregelmatigheidstoeslagen, een eindejaarsuitkering, een kerstpakket en een reiskostenvergoeding.

Deze functie is ingeschaald in schaal 9 van de CAO Jeugdzorg. Minimaal € 2.603,56 en maximaal € 3.888,56 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Meer informatie

Het betreft in eerste instantie een jaarcontract. Afhankelijk van de ontwikkelingen binnen Daghulp regio Alkmaar kan dit voor onbepaalde tijd worden. Start in overleg.

Contactpersoon
Jasper van Someren, leidinggevende Daghulp Alkmaar (06-50007971)

Solliciteren
Solliciteren kan vóór 10 juni 2021. Klik hier om te solliciteren!

Acquisitie op deze vacature is niet gewenst
Trefwoorden: Jeugdzorgwerker, parttime, fulltime, Alkmaar, HBO, MDW, SPH, Pedagogiek, Social Work, IAG, SOS, FNB, Triple P, SKJ, zorg, jeugd, ervarenNaar homepage