Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Jeugdconsulent

‘Bijdragen aan een veilige en stabiele omgeving voor kinderen. Dat is mooi werk!’ De afdeling WIZ van de gemeente Hellevoetsluis zoekt voor het sociaal gebiedsteam een jeugdconsulent. Lees snel verder en solliciteer!
Vacature Jeugdconsulent

Jeugdconsulent

36 uur (inclusief ADV) | Hellevoetsluis

Dit doe je

Jij bent onze consulent jeugd die het leuk vindt om iedere dag weer uitgedaagd te worden om de juiste beslissing te nemen. Je vervult een adviserende- en indicerende rol en staat daarbij vanzelfsprekend in contact met burgers, collega hulpverleners en netwerkpartners. Om echt te weten wat er speelt zit je aan tafel bij zorg overleggen met familie(systemen) en kom je eventueel bij de mensen thuis. Je maakt een objectieve beoordeling en bekijkt situaties integraal. Indien nodig indiceer je ‘specialistische’ hulp op maat.  Met jouw kennis en kunde ondersteun en onderzoek je graag een jeugdhulp aanvraag van een gezin. Daarbij voer je ook de rol van het casemanagement uit voor specialistische jeugdhulp. Als consulent maak je deel uit van één van de vier deelteams van het sociaal gebiedsteam. Je verwerkt de administratie in digitale registratiesystemen.

Dit ben je

Je hebt een minimaal een hbo-opleiding richting Social Work (of vergelijkbaar). Het hebben van een SKJ registratie, of deze binnen afzienbare tijd kunnen halen is een vereiste. Je hebt kennis van complexe gedrags- en ontwikkelingsproblematiek in gezinssystemen, pedagogiek en kinder- en jeugdpsychiatrie. Bij voorkeur heb je ervaring met gezinnen binnen een drangkader. Ook heb je affiniteit met stevige regievoering. Verder ben je bekend met het hulpaanbod en de diagnostische en risicotaxatie- instrumenten en je weet deze in te zetten. Je hebt een flexibele houding, bent analytisch sterk, en houdt overzicht zodat je de juiste prioriteiten kunt stellen. Jij bent empathisch en beschikt ook over een groot probleemoplossend denkvermogen.

Dit bieden wij

Als je bij de gemeente Hellevoetsluis werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op CAO Gemeenten, waaronder een individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Liz Servais, via telefoonnummer 06-40138740. Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.hellevoetsluis.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct door jouw motivatiebrief te sturen via de sollicitatiebutton.

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Hellevoetsluis en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Sollicitatieprocedure

Het zal je niet zijn ontgaan: er worden in Nederland allerlei maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook gemeente Hellevoetsluis zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop.

We begrijpen dat een sollicitatieprocedure in deze omstandigheden de nodige vragen oproept. Maar wij vinden het belangrijk om op zoek te blijven gaan naar de mensen die wij in onze organisatie zo hard nodig hebben. We houden in onze procedure rekening met de landelijke maatregelen. Omdat die per dag kunnen wisselen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie!

Solliciteer hier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: jeugdconsulent, social work, maatschappelijk werk, jeugdwet, pedagogiek, kinderpsychiatrie, jeugdpsychiatrie, vacature Hellevoetsluis, fulltime, hboNaar homepage