Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature: Inkomensconsulent Bijzondere Bijstand 24 - 36 uur | Harderwijk

Sta jij stevig in je schoenen en weet jij hoofd- van bijzaken te onderscheiden? Ben je daadkrachtig en zoek je naar creatieve maatwerkoplossingen binnen de wettelijke kaders? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!
Vacature: Inkomensconsulent Bijzondere Bijstand 24 - 36 uur | Harderwijk


Bij Meerinzicht maken mensen het verschil. Meerinzicht is dé organisatie die voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de adviserende, faciliterende en uitvoerende taken met betrekking tot bedrijfsvoering verricht. Ook verricht Meerinzicht taken op het gebied van zorg, werk en inkomen, jeugd en leerling zaken. De laatste twee worden ook uitgevoerd voor de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Een groot en sterk samenwerkingsverband waarbij een goede dienstverlening en ondersteuning aan de gemeenten ons hoofddoel is. Klantgerichtheid, een proactieve serviceverlening en een hart voor de samenleving zijn hierbij heel belangrijk. Dit vraagt om een ondernemende, efficiënte en procesgerichte werkwijze. Waarbij de samenwerking met elkaar en de klant niet uit het oog wordt verloren. En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling.

 

We zijn een jonge organisatie, bestaande uit twee domeinen: Bedrijfsvoering en Sociaal. Domein Sociaal heeft tot doel bij te dragen aan (versterken van) de zelfredzaamheid van inwoners, door waar nodig ondersteuning te bieden. Klantgerichtheid en integrale dienstverlening staan hierbij hoog in het vaandel.

 

Hier ga je werken

De afdeling Participatie valt onder het Domein Sociaal. De afdeling bestaat uit zo’n 35 collega’s, die enthousiast en gedreven samenwerken om de dienstverlening in het kader van de Participatiewet zo efficiënt en integraal mogelijk te laten verlopen. De basis van deze visie is dat we in samenwerking tussen Klantmanagement, Inkomen en Handhaving willen inzetten op preventie en eigen verantwoordelijkheid van de cliënt. Je komt terecht in een enthousiast en gedreven team wat graag het onderste uit de kan haalt voor cliënten.

 

Dit ga je doen

 • Je bent verantwoordelijk voor het hele proces rondom de toekenning, continuering of afwijzing van de bijzondere bijstand.

 • Je behandelt aanvragen en beoordeelt het recht op bijzondere bijstand en gemeentelijke minimaregelingen van zowel uitkerings- als niet uitkeringsgerechtigden.

 • Je verifieert, interpreteert en toetst de door de klant aangeleverde gegevens.

 • Je maakt draagkrachtberekeningen.

 • Je voert hercontroles uit op periodieke bijzondere bijstand.

 • Je verwerkt mutaties bijzondere bijstand.

 • Je geeft voorlichting (klanten, instanties en collega’s) en verstrekt informatie over betreffende regelingen.

 • Je stelt rapportages op en maakt beschikkingen.

 

Jouw talenten

Je bent daadkrachtig en gaat op zoek naar creatieve maatwerkoplossingen binnen de wettelijke kaders. Je kunt goed omgaan met pieken in de werkvoorraad en je bent daadkrachtig en vind het leuk om op proactieve wijze om te gaan met veranderingen die zich voordoen. Je werkt nauwkeurig en beschikt over analytisch vermogen. Deze kwaliteiten maken jou tot een goede inkomensconsulent Bijzondere Bijstand. Zeker in combinatie met:

 

 • Een werk- & denkniveau op HBO-niveau.

 • Kennis van relevante wet- & regelgeving en richtlijnen in het kader van de Participatiewet en het gemeentelijk beleid.

 • Ervaring specifiek op het vakgebied bijzondere bijstand.

 • Je hebt ervaring met Suite.

 • Ervaring met PKO.

 • Je kunt de hulpvraag vertalen naar concrete acties in het kader van de brede intake.

 

Dit krijg je van ons

Een uitdagende baan waarbij geen enkele dag hetzelfde is in een organisatie die volop in ontwikkeling is. De functie van inkomensconsulent Bijzondere Bijstand is momenteel gewaardeerd in schaal 8 (Medewerker Beleidsuitvoering III), met een minimumsalaris van € 2.255 ,- (aanloopschaal) tot een max. van € 3.732,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast kent Meerinzicht ook nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 

 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Er zijn talloze manieren om dit te benutten (bijvoorbeeld ons fietsplan of als aanvulling op je reiskostenvergoeding).

 • Een reiskostenvergoeding van €0,19 per km (max. 40 km enkele reis, mogelijkheid om aan te vullen met het IKB) of je volledige reiskosten als je met het OV reist.

 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.

 • Kortingen op verschillende verzekeringen (IPAP, Loyalis, CZ, IZA, Menzis of een van de andere privé verzekeringen).

 • Mogelijkheid om gebruik te maken van het generatiepact vanaf 60 jaar.

 • Elke werknemer krijgt een mobiele telefoon in bruikleen. Deze mobiele telefoon mag ook privé worden gebruikt.

 • Een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag.

 

Lees al onze arbeidsvoorwaarden op: https://werkenbij.meerinzicht.nl/arbeidsvoorwaarden/

 

Laten we kennismaken

Ben je enthousiast geworden? Dan zien wij je brief en cv graag tegemoet! Solliciteren kan tot 14 maart. Klik hier om te solliciteren!

 

De gesprekken vinden plaats op 22 maart, we willen je vragen hier rekening mee te houden.

 

Wil je meer informatie over de afdeling of de inhoud van de vacature dan kun je contact opnemen met Karla Morlog, afdelingsmanager Participatie, via 085-1108906. Heb je vragen over de procedure of over de arbeidsvoorwaarden? Dan kun je contact opnemen met Anna Besselink, HR Adviseur, via 085-1108249.

 

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Inkomensconsulent, Bijzonder Bijstand, Participatiewet, Wetgeving, Suite, PKO, vacature Harderwijk, parttime, fulltimeNaar homepage