Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature Informatiemanager Sociaal Domein

De gemeente Lelystad zoekt jou! ‘Informatiemanager‘ met een focus op ontwikkelingen in het Sociaal Domein Ben jij onze nieuwe informatie manager?
Vacature Informatiemanager Sociaal Domein

Ben jij resultaatgericht en draag je bij aan het realiseren van innovatieve informatiserings- en digitaliseringsdoelstellingen? Breng jij ook onze dienstverlening op een hoger niveau en ben je in staat vanuit je kennis, samenwerking, veranderambities en verandervermogen je bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van de informatievoorziening?

Dan zoeken we jou!

De gemeente Lelystad werkt doorlopend aan de doorontwikkeling van haar Informatievoorziening. Hierbij kijken we integraal door de lenzen van Mens, Proces, Informatie en Techniek (MPIT). Dit doen we niet alleen, maar doen we samen met onze interne en externe ketenpartners. Samen werken we aan de (digitale) dienstverlening gericht op onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. We werken in interne en externe omgevingen waarin de complexiteit van zowel informatiestromen als ook security- en privacy-maatregelen elke dag toenemen. Daarom zijn we op zoek naar een informatie manager met lef. Iemand die vanuit de verbinding stappen weet te zetten. Samen en gezamenlijk. Dit op het gebied van veranderende wetgeving, digitale ontwikkelingen (waaronder RPA), (grote) aanbestedingen maar ook gewoon vanuit realiteit en pragmatisme.

Het team

De Informatiemanagers zijn samen met de medewerkers van Automatisering ondergebracht in het team Informatiemanagement & Automatisering (IMA). In het tactisch speelveld van onze organisatie werk je nauw samen met de Strateeg Informatisering & Digitalisering, de MPIT-adviseurs en Business-teams aan oplossingen die help de doelen van de organisatie te behalen.

Het cluster Informatiemanagement is op zoek naar een leuke energieke ervaren collega!

De functie

Vanuit Informatiemanagement worden de werkvelden Sociaal, Fysiek en Strategie & Ontwikkeling bediend met betrekking tot de ontwikkeling en beheersing van de Informatievoorziening. Jij draagt gedeelde verantwoordelijkheid over het Sociaal Domein. Dit doe je samen met MPIT-adviseurs en de CIO voor de ontwikkeling en beheersing van de informatiehuishouding van de Gemeente Lelystad – in het bijzonder het Sociaal Domein, waarbij het credo is “goed vandaag, klaar voor morgen”.

Je begrijpt de wettelijke opgaven en kaders binnen het Sociaal Domein en de daarmee samenhangende processen. Je bent dé adviseur op het terrein van de informatievoorziening. Je volgt de ontwikkelingen bij gemeenten en die van de ketenpartners op de voet, je kent de opgaven en ontwikkeldoelen van de organisatie. Je bent daarover in gesprek, analyseert vragen, nieuwe wet- en regelgeving en zoekt samen met de organisatie naar innovatieve oplossingen. Je schrijft daartoe businesscases en brengt op basis daarvan gevraagd en ongevraagd advies uit. Daarbij schuw je het presenteren aan grote groepen collega’s, het Management en Directie niet.

Je werkt als relatiegerichte informatiemanager voornamelijk nauw samen met je collega’s binnen het Sociaal Domein en daarnaast ook voor de organisatie. Daarbij vertaal je strategische doelen naar tactische kaders en concrete uitvoeringsopdrachten. Jij doet het  advies, uitvoering van het project doet de projectleider. Gedurende de realisatie blijf je dan de projectleider en de opdrachtgever adviseren gericht op de vastgestelde doelen. Je krijgt energie en wordt geïnspireerd als jij vragen en ontwikkelingen goed kan doorgronden. Jouw adviezen worden gewaardeerd, opgevolgd en gerealiseerd. Na invoering laat je dit niet los maar reflecteer je, samen met het projectteam en/of MPIT-collega’s, de effectieve uitvoering en opvolging.

Wij vragen

Jij bent een Informatiemanager in hart en nieren en bent altijd op zoek naar de kern van een vraagstuk. Je kan tactische vraagstukken vanuit verschillende perspectieven benaderen en zoekt naar oplossingen die passen bij de context, de organisatie en de mensen. Daarbij werk jij vanuit de ambities en opgaven van de stad, het sociaal domein en de maatschappelijke ontwikkelingen.

Je helpt de organisatie met het in kaart brengen van verander-/ en ontwikkelvraagstukken en samen met de organisatie op zoek gaat naar passende oplossingen. Daarbij wordt jouw expertise, kennis en brede ervaring binnen het Sociaal Domein ingebracht.

Als sterke adviseur ben je innovatief en oplossingsgericht. Je wordt enthousiast van complexe informatiesystemen en de dynamiek van een gemeentelijke organisatie en de ketenpartners. Je bent communicatief sterk, een teamplayer en weet vandaar uit mensen mee te krijgen in de ontwikkeling.

Verder ben je in staat om vanuit een helikopterview, prioriteiten te stellen en hou je in- en overzicht.

Daarnaast beschik je over:

  • een succesvol afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Informatica, Bestuurlijk Informatiekunde, of Bedrijfskunde;
  • · ruime relevante ervaring in het werkveld van Informatiemanagement;
  •  actuele kennis van ontwikkelingen binnen gemeenten en specifiek op het terrein van informatievoorziening binnen het Sociaal Domein.

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe professioneel de organisatie overkomt op de inwoners en andere stakeholders van Lelystad. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie. We werken samen, het is duidelijk en we zijn betrokken.

Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen met veel eigen verantwoordelijkheid en er is oog voor jouw talent.

We bieden een dienstverband van gemiddeld 36 uur per week

Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal schaal 10A (max. € 4.831,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week).

Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

Extra pluspunten

  • · flexibiliteit werk/privé
  • · zeer goede thuiswerkmogelijkheden
  • · een ABP-pensioen
  • · laptop en smartphone van de zaak
  •  informele sfeer
  • · een verrassend vitaliteitsbeleid
  • · ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden
  • · een inspirerende werkplek (al werken we voorlopig nog even vanuit huis)
  • · een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten
  • · bedrijfsmiddelen om het thuiswerken arbo-proof te kunnen doen

Het gedeeltelijk thuiswerken (ook na corona) behoort tot de mogelijkheden die wij jou en jouw collega’s aanbieden.

Meer info

Heb jij naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan eens contact op met Jacob Warris, teamleider IMA, telefoonnummer 06-10678153. Hij kan jou de inhoud van deze functie toelichten.

Solliciteren

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 16 mei 2021 via onze sollicitatiepagina. De gesprekken zijn gepland in week 21. Deze vinden via Teams plaats.

Let op! mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.

Als je op ‘Solliciteer’ klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.

In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

De gemeente Lelystad biedt aan iedereen ruimte. We streven naar het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die talent als basis en die kracht van diversiteit van de medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad.

Het doorlopen van een assessment en Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt in elk geval onderdeel uit van het selectie-benoemings proces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Informatiemanagement, Informatisering, Digitalisering, Informatievoorziening, Informatica, Bestuurlijk Informatiekunde, Bedrijfskunde, Sociaal Domein, Gemeente, Overheid



Naar homepage