Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Consulent Onderwijs (32-36 uur)

Ben jij als consulent onderwijs de spil tussen de scholen, jeugdhulp en de gemeente Altena? Zo ja, dan zijn wij op zoek naar jou!
Vacature Consulent Onderwijs (32-36 uur)

Jouw werk

Als consulent onderwijs werk je mee aan de versteviging van de driehoek school-jeugdhulp-gemeente en verricht je de volgende werkzaamheden:

 • Aansluiten bij zorg-overleggen op school (ZAT/SOT);
 • Sparringpartner intern begeleider (IB-er), leerkracht en directie. Dit wil zeggen het adviseren, informeren, signaleren en eventueel doorverwijzen naar passende zorg;
 • Afstemmen met je andere collega’s binnen Toegang zoals de leerplichtambtenaren, jongerenwerkers of de POH.
 • Korte lijnen creëren tussen onderwijs en jeugdhulp/gemeente;
 • Monitoring op samenwerking en inhoud;
 • Deelname gemeentelijke overleggen rondom traject afstemming onderwijs-jeugdhulp.

 

Over jou

Je neemt initiatief, kunt goed luisteren en zelfstandig werken. Je kunt omgaan met werken onder druk en bent in staat om complexe vraagstukken op te pakken. Je hebt een energieke enthousiaste persoonlijkheid. Competenties als oplossingsgericht, analytisch, inlevingsvermogen, netwerken, kwaliteit- en klantgerichtheid zijn jou op het lijf geschreven.”

 

Je krijgt de ruimte om de functie samen met de scholen vorm te geven binnen de algemene opdracht van je team Toegang. Dit betreft inzet op preventieve werkzaamheden ter voorkoming van dure zorg.

 • Als consulent onderwijs heb je affiniteit met het sociaal domein en maatschappelijk domein van de gemeente, met specifieke kennis van en ervaring in het brede taakveld jeugdhulp;
 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding;
 • Je hebt aantoonbare relevante ervaring binnen de jeugdhulp of het schoolmaatschappelijk werk;
 • Je bent in het bezit van een SKJ-registratie (pré);
 • Je bent communicatie vaardig;
 • Je werkt integraal en kijkt breed.

 Dit betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week.

 

Over ons

Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Een prachtig gebied met groen, water, innovatieve landbouw, ondernemerschap en de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn een ambitieuze gemeente die zich doorontwikkelt. De vraagstukken voor het landelijke gebied zijn groot, daarom investeren we in nog meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. De komende jaren gaan we een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden én willen we een duurzame en natuurinclusieve gemeente zijn. Er is bij Altena veel ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat jij uitdaging en waardering vindt in je werk, want jouw werk doet ertoe! Samen met onze 400 bevlogen collega’s kan jij je inzetten voor de inwoners en de ondernemers van de gemeente.

Sociaal Domein

Gemeente Altena heeft de koers ingezet om te werken aan een integrale aanpak van toegang tot hulp en ondersteuning binnen het sociaal domein. Een brede toegang waar inwoners terecht kunnen met (hulp)vragen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, inkomensondersteuning en jeugdhulp. Binnen de nieuwe organisatiestructuur zijn de teams Toegang, Regie en Administratie & Kwaliteit gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering binnen het sociaal domein. De teams werken nauw samen met team Samenleving waar het samenhangende beleid op het gebied van alle onderdelen van het sociaal domein ligt.

 

Team Toegang

Team Toegang bestaat uit circa 25 bevlogen collega’s. Er heerst een gezellige en informele sfeer. Binnen dit team werken consulenten met specialisatie triage, re-integratie, onderwijs en de praktijkondersteuners huisartsen jeugd, jongerenwerkers en leerplichtambtenaren.

 

Wat bieden wij jou?

We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé.

De arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Een salaris van minimaal €2865,- en maximaal €4208,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt opleidingen en cursussen volgen via onze Altena Academie.
 • Een zakelijke telefoon (iPhone) en een laptop.
 • Flexibele werktijden en een sociale werksfeer.
 • Een fijne plek om vanuit huis te werken is belangrijk. Vooral in deze tijd. Je kan bij ons gebruik maken van kantoorartikelen voor een thuiswerkplek. Dit zal in bruikleen zijn.
 • Je krijgt 22,4 vakantiedagen bij een 36-urige werkweek. Op basis van je leeftijd krijg je extra vakantiedagen vanaf 30 jaar.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantiedagen opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet!
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ABP-keuzepensioen en uitstekende verlofregelingen.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst, vooralsnog met een doorlooptijd van maximaal 18 maanden.

 

Klinkt goed toch?

Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie vóór 14 juni 2022 in. Klik hier om te solliciteren.

 

De eerste gespreksronde zal digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams op 21 juni 2022 in de middag. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden op het gemeentehuis in Aalburg. Mocht je worden uitgenodigd voor een gesprek zal je van ons uitgebreide informatie ontvangen over deze werkwijze.

 

Voor vragen over de inhoud van de functie of het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Mieke Kersten, plv. Teammanager Toegang via 0183-516625 of m.kersten@gemeentealtena.nl.

 

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.

 

Route door Altena Gemeente Altena is qua oppervlakte de grootste gemeente van Brabant. Altena heeft groen, water, innovatieve landbouw, ondernemerschap en de op een na grootste binnenvaart haven van Nederland. Heb jij interesse in een van de vacatures of ben je nieuwsgierig geworden naar onze gemeente dan nodigen we je graag uit voor een mooie tour door de gemeente. In bijgevoegde link vind je een route die je leidt naar de mooiste plekjes in onze gemeente. Door te klikken op de plaatjes in deze route krijg je een filmpje te zien waarin een van onze collega’s je wat vertelt over de plek waar je staat. Zo zie je niet alleen de veelzijdigheid van onze gemeente maar leer je meteen meer over de projecten en ambities die onze gemeente heeft. Deze tour kan je de komende weken op elk gewenst moment rijden, wanneer het jou uitkomt. Veel plezier! Bekijk de route hier.

 

Trefwoorden: Consulent, onderwijs, Almkerk, HBO, sociale zaken, sociaal domein, maatschappelijk domein, SKJ-registratie, communicatieNaar homepage