Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature Beleidsregisseur Sociaal Domein

Ben jij die strategisch denker die mensen weet te verbinden? Dan zijn wij op zoek naar jou. Kom bij ons werken als 'Beleidsregisseur Sociaal Domein'.
Vacature Beleidsregisseur Sociaal Domein


Geldermalsen│ 32-36 uur │ HBO/WO │ max. € 5.372,- bij 36 uur (schaal 11)

Je hebt een duidelijke visie op de toekomst van het Sociaal Domein en weet deze te vertalen naar uitvoerbare plannen. Je overziet de ontwikkelingen en benut kansen op innovatie binnen de relevante werkterreinen. Zoals WMO, Jeugd, Bestaanszekerheid (o.a. Participatiewet, Wet Inburgering en laaggeletterdheid) en Preventie. Ook heb je een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van het team. Samenwerken en verbinden is in deze functie hét motto: met bestuurders, collega’s en uiteraard onze inwoners.

De organisatie

De gemeente West Betuwe zit boordevol ambities. Bij ons staat de inwoner centraal. Dit vraagt om een organisatie die midden in de samenleving staat. Een organisatie die weet wat er speelt in de 26 kernen en die relaties onderhoudt met de samenleving. Alle collegeleden, het management en medewerkers hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. Daarom werken we aan een communicatieve organisatie. Een organisatie waarin we met aandacht luisteren en communiceren. Dit komt tot uitdrukking in de dienstverlening aan onze inwoners, het bedrijfsleven en het bestuur.

Het team

Je komt te werken in het Team maatschappelijke ontwikkeling Sociaal  Domein / Beleid. Dit team bestaat uit dertien beleidsadviseurs. Je werkt nauw samen met het Team kwaliteit en administratie maatschappelijke ontwikkeling en met het Team Sociaal. Het team en de organisatie zijn volop in ontwikkeling. Met jouw frisse blik op het sociaal domein ga je dit samen met de leidinggevende en het team verder vormgeven.

Wat ga je doen?

Je vertaalt je visie op het sociaal domein in innovatieve werkwijzen. Je zorgt hierbij voor efficiënte en resultaatgerichte manieren van samenwerken. En stimuleert collega’s om buiten de huidige kaders te denken. Binnen het team ben je inhoudelijk sparringpartner en coach voor de beleidsadviseurs.

Als een van de twee beleidsregisseurs overzie je de ontwikkelingen en kansen op innovatie binnen de relevante werkterreinen zoals WMO, Jeugd, Bestaanszekerheid (o.a. Participatiewet, Wet Inburgering en laaggeletterdheid) en Preventie. Je hebt een duidelijke visie op de toekomst van het sociaal domein en weet deze te vertalen naar uitvoerbare plannen, in afstemming met de programmanagers. Daarnaast ben je een belangrijke schakel in regionale ontwikkelingen en samenwerkingen. Verbindingen leggen binnen het team, de organisatie en met externe partijen en belanghebbenden gaan jou natuurlijk af. Je zoekt hiervoor actief de samenwerking op en communiceert duidelijk en helder met de verschillende gesprekspartners.

Ook vervul je inhoudelijk een sturende en coördinerende rol in de P&C processen van het Sociaal Domein.

Wat breng je mee?

Voor deze opgaven is het belangrijk dat je een aantal eigenschappen meeneemt:

  • Je beschikt over HBO, liefst WO werk- en denkniveau.
  • Je bent een ervaren strategisch of senior beleidsadviseur in het Sociaal Domein.
  • Je hebt ervaring met opgavegericht / programmatisch werken.
  • Affiniteit met en kennis van Planning & Control cycli binnen de overheid.
  • Je hebt een open en verbindende houding.
  • Je hebt goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en kan makkelijk op alle niveaus schakelen.

Wat bieden wij?

We starten met een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband. Je verdient maximaal € 5.372,- per maand bij een voltijds baan (schaal 11). Aanvullend daarop kent onze gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals het Individueel Keuze Budget (17,05% van je bruto salaris), flexibele werktijden en een prima verlofregeling. Ook stimuleren we ontwikkeling in onze West Betuwe Academie.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met teamleider Dolf Haank via dolf.haank@westbetuwe.nl of 06 – 22 37 82 17. Nieuwsgierig naar de gemeente West Betuwe? Ontdek meer over het bestuur en de organisatie op www.westbetuwe.nl en over het mooie gebied op www.beleefwestbetuwe.nl.  

Is dit jouw baan?

Solliciteren kan tot en met 14 november 2022. Stuur je sollicitatiebrief en cv via onze sollicitatiepagina op Werken in Gelderland aan het college van burgemeester en wethouders van West Betuwe.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden: Beleidsadviseur Sociaal Domein, Beleid, WMO, Jeugd, Participatiewet, Maatschappelijk, Bestuurlijk, Politiek, Overheid



Naar homepage