Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Beleidsmedewerker Welzijn

De gemeente Gorinchem is volop in beweging waarbij vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid en samenwerking centraal staan. Werken bij de gemeente Gorinchem betekent denken in kansen en mogelijkheden, zaken oppakken en de handen uit de mouwen steken. Je bent positief, proactief en professioneel. Vakoverstijgende samenwerking is voor jou vanzelfsprekend.
Vacature Beleidsmedewerker Welzijn

Het team
Jij komt te werken binnen het team Samenleving. Het sociaal domein is volop in beweging. Dit heeft gevolgen voor de inwoners van Gorinchem, maatschappelijke organisaties en ook voor de gemeente zelf. Het team Samenleving heeft een centrale rol binnen de gemeente als het gaat om deze verandering. De veranderingen vragen van de gemeentelijke medewerkers ook een andere rol: het accent ligt op het inrichten en regisseren van het beleidsproces met daarin een grote rol voor participatietrajecten met de stad. Voor de komende jaren is de inhoudelijke opgave van het team Samenleving om het ondersteuningsaanbod Sociaal Domein afgestemd op de zorg en ondersteuningsbehoefte van onze inwoners nog slimmer te organiseren. En dit over verschillende beleidsterreinen heen, met aandacht voor de financiële haalbaarheid van deze opgave.

De functie:
Als beleidsmedewerker Welzijn draag je bij aan de uitvoeringsprogramma’s van het Integraal Sociaal Beleid. De volgende onderwerpen vallen binnen jouw portefeuille:

 • Coördinerende rol op diverse Welzijnsonderwerpen
 • Doorontwikkeling beleid welzijnsbalie
 • Monitoring Welzijnseffect/balie
 • Aanpak eenzaamheid (0-100)
 • Flankerend ouderen beleid/ouderenbonden
 • Toeslagaffaire in nauwe samenwerking met input vanuit Avres (uitvoering P-wet).
 • Kijk op de wijk
 • Integraal meewerken aan het realiseren van doelen Integraal Sociaal Beleid
 • Inzetbaar om collega’s te ondersteunen bij de politieke processen en vice versa

Medio 2022 schrijf jij een advies met betrekking tot de doorontwikkeling van de welzijnsbalie. Jij adviseert de wethouder en werkt diverse toekomstscenario’s uit van de welzijnsbalie. Tweede helft 2022 dient het gekozen scenario uitgerold te worden.

De functie-eisen:

De gemeente Gorinchem kent een viertal kerncompetenties. Van medewerkers verwachten wij dat zij samenwerkingsgericht zijn, hun doelen weten te realiseren, zich klantgericht en flexibel opstellen. Daarnaast vragen wij voor deze functie dat je beschikt over een aantal functiecompetenties. We verwachten dat je een uitstekende netwerker bent. Verder moet je in deze functie beschikken over een goed analytisch vermogen. Je bent initiatiefrijk, innovatief en hebt een visie op het sociaal domein en in het bijzonder op rol van preventie en welzijn.

Verder is succes in deze functie sterk afhankelijk van de bagage die wordt meegenomen:

 • HBO-werk/denkniveau aangevuld met enige gerichte en gespecialiseerde vakopleidingen.
 • Inzicht en gevoel voor politiek-bestuurlijke besluitvormingsprocessen
 • Goede schriftelijke-, communicatieve- en onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bent handig met monitoren, kwaliteitseisen opstellen en draait je hand er niet voor om hier een passende analyse voor te schrijven.
 • Je het oog voor ‘slimmer’ en efficiënter werken.
 • Je kunt out of the box denken.

Wat bieden wij
Een leuke en afwisselende functie en de mogelijkheid om je zelf te ontwikkelen. Er geldt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (duur van één jaar) met wellicht uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit is nog geen vast gegeven. Inschaling is afhankelijk van leeftijd, ervaring/opleiding en zal plaatsvinden in de functionele schaal 10 (max. € 4.406, -) of uitloopschaal 11 maximaal (€ 5.067, -). Deze bedragen zijn bruto per maand bij een fulltime (36 uur) dienstverband. Daarnaast bieden wij variabele/flexibele werktijden om werk/privé te combineren, een goede pensioenregeling, mogelijkheden voor thuiswerken, een individueel keuzebudget van 17,05% per maand, ruime opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden tot (ver)koop van verlofdagen.

Informatie en sollicitatie
Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Nicole van der Hoest-Matto, teammanager Samenleving telefoon 06-50039741. Heb je nog andere vragen dan kun je contact opnemen met Lennert van der Zee, adviseur Personeel & Organisatie, telefoon 0183-659276.

Enthousiast geworden, solliciteer dan vóór 3 januari 2022 via de sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken voor de 1e ronde vinden plaats op maandag 10 januari en woensdag 12 januari van 9.00-11.00 uur.

Kijk voor deze en andere leuke, uitdagende vacatures op www.werkenvoor.gorinchem.nl

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Gorinchem is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

Klik hier om te solliciteren!

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden: Beleidsmedewerker, welzijn, Gorinchem, HBO, beleid, ervarenNaar homepage