Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Beleidsadviseur WMO (36 uur)

Wil jij jouw talent inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Door vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team!
Vacature Beleidsadviseur WMO (36 uur)


Beleidsadviseur WMO

Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk | 36 uur per weekWat ga je doen als Beleidsadviseur WMO?
Waar we behoefte aan hebben, is een breed inzetbare beleidsadviseur 2.0: een professional die zijn schouders eronder zet door samen te werken met onze maatschappelijke partners. Een adviseur die snapt hoe maatschappelijk ondernemen in de praktijk werkt. In eerste instantie ligt je focus op WMO gebied afhankelijk van actuele ontwikkelingen kan dit wijzigen naar een ander aandachtsgebied binnen het sociaal domein. 

Naast de dagelijkse contacten met je collega’s van de andere beleidsterreinen, ben je contactpersoon van externe samenwerkingspartijen en treed je op als vertegenwoordiger van onze gemeentes. Je gaat proactief het gesprek aan met inwoners, mantelzorgers, zorgaanbieders en collega’s, om zo het beste voor onze inwoners te realiseren.

Je bekijkt de maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met de afspraken uit de collegeprogramma’s van de gemeenten en verliest daarbij de effecten voor de lange termijn niet uit het oog. Als beleidsmedewerker is geen dag hetzelfde, dus je kunt goed schakelen tussen allerlei taken. Het werken voor drie verschillende gemeenten in één BAR-organisatie is een complexe uitdaging die vraagt om een zekere wendbaarheid en bestuurlijke sensitiviteit.

Het creëren van draagvlak (intern en extern) vindt je een mooie uitdaging. Ook het adviseren van bestuurders en het schrijven van besluitvormingsdocumenten beheers je goed. Je werkt op een gedegen en procesmatige manier.  Bestuurders geef je een goed doortimmerd advies over de ontwikkelingen op je vakgebied. En je bent bekend met de jaarlijkse planning & control cyclus binnen een gemeente, waaraan de beleidsadviseur binnen de BAR een belangrijke bijdrage leveren.

Takenpakket beleidsadviseur WMO
Het takenpakket is aan verandering onderhevig en is sterk afhankelijk van bestuurlijke wensen, lopende projecten en de verhoudingen binnen het team. In eerste instantie kan worden gedacht aan:

 • Doorontwikkeling Begeleiding en dagbesteding;
 • Aanjagen voorliggende voorziening dagbesteding en Hulp bij het huishouden;
 • Kortdurend verblijf / respijtzorg;
 • Nachtelijk toezicht;
 • Netwerkregisseur / verbinder Wet Langdurige Zorg (Wlz) & Zorgverzekeringswet (Zvw);
 • Accounthouder cliënt ondersteuning Rotterdam MEE;
 • Contactpersoon van één of meerdere lokale adviesraden;
 • Uitvoeren Cliëntervaringsonderzoeken;
 • Projectmedewerker Implementatie Integraal Beleid SD.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €3.090,- en €4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
 • een ouderschapsverlofregeling.

De BAR-organisatie als werkgever:
De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we hen. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen. Uniek en uitdagend!

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat. Dat doen we dan ook: we kijken en werken letterlijk over grenzen heen.

Je komt te werken in het team Hier iets over het team vertellen.

Wat vragen we van onze nieuwe beleidsadviseur WMO?

We zoeken iemand met een integrale blik, die alle schakels in het proces effectief weet te verbinden maar ook goed kijkt naar gevolgen op het proces en de inhoud, stimuleert en organiseert. Daarnaast herken jij je in het volgende:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met enkele jaren werkervaring als beleidsadviseur.
 • Jij ziet het als een uitdaging om mee te bouwen aan de doorontwikkeling van het team SD, alsmede aan de BAR-organisatie als geheel.
 • Je bent communicatief sterk, een prettige én stevige gesprekspartner.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, te pionieren, staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig.
 • Je legt verbanden, je brengt synergie tussen activiteiten aan.
 • Het hebben van ervaring als beleidsadviseur bij een gemeente is een voorwaarde. Ervaring met het begeleiden van aanbestedingen is een duidelijke pré.

Solliciteren

Ben jij onze nieuwe aanwinst? Laat het ons dan snel maar uiterlijk 9 mei weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! Klik hier om te solliciteren!

Het kan zijn dat je tijdens de looptijd van de vacature al uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gwendolyn Hiwat, Teamleider Beleid en Ontwikkeling Sociaal Domein via g.hiwat@bar-organisatie.nl of via 06-25746340.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Beleidsadviseur WMO, Consulent WMO, Adviseur WMO, WMO, WLZ, ZVW, Sociaal Domein, Maatschappelijk

 Naar homepage