Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Beleidsadviseur Participatiewet (36 uur)

Toon jij initiatief en pak jij nieuwe zaken vol enthousiasme op? Werk je graag in wisselende teams aan een opgave en durf jij hierin de leiding te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou in de rol van Beleidsadviseur Participatiewet (36 uur).
Vacature Beleidsadviseur Participatiewet (36 uur)


Hier ga je werken
Meerinzicht is de uitvoeringsorganisatie voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Naast het Sociaal Domein voeren we ook bedrijfsvoeringstaken uit. Samen zetten wij ons in voor een klantgerichte en proactieve serviceverlening waarbij ons hart voor de samenleving centraal staat. Binnen het Sociaal Domein zijn we voornamelijk werkzaam op het gebied van zorg, werk en inkomen, jeugd en leerlingzaken. De laatste twee voeren wij niet alleen uit voor de gemeente Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, maar ook voor de omliggende gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Meerinzicht is nog volop in ontwikkeling. In 2021 heeft Meerinzicht de koers voor de komende 3 jaar vastgesteld om van een ad hoc-organisatie door te groeien naar een beheerorganisatie; een organisatie waarin de processen op orde zijn en in de volle breedte gebruik wordt gemaakt van de kennis en vaardigheden van de medewerkers. Hierbij staat de zelfredzaamheid van de inwoners centraal.

Bij Meerinzicht bieden we zoveel mogelijk maatwerk, aansluitend bij de eigen kracht en het netwerk van de klant. Om maatwerk te kunnen leveren organiseren we het contact tussen burger en overheid zo dicht mogelijk bij de burger. Een belangrijk principe is één gezin, één plan, één regisseur. Onze organisatie sluit daarmee aan op de leefwereld van de klant. Klantgerichtheid en integrale dienstverlening staan hierbij hoog in het vaandel.

Het sociaal domein is nu één van de twee domeinen binnen Meerinzicht. Als Beleidsadviseur Sociaal Domein voor de Participatiewet werk je binnen het team Beleid en Kwaliteit, dat momenteel bestaat uit ongeveer 15 beleidsadviseurs. In het team is het beleid belegd rondom Jeugd, Participatie en WMO van ontwikkeling tot implementatie.

De medewerkers Participatie vormen een hechte club waarin ieder vanuit zijn expertise bijdraagt aan een proces van integraal werken en waarin voldoende mogelijkheden zijn om nieuwe onderwerpen op te pakken.
 

Dit ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van de Participatiewet. Je adviseert wethouders, stelt collegeadviezen en beleidsnota’s op, en vertaalt beleidsuitgangspunten naar uitvoeringsprogramma’s. Je denkt mee met collega’s (en zij met jou) over diverse beleidsmatige vraagstukken en verbindt jouw werkgebied met de andere terreinen binnen en buiten het sociaal domein. Je takenpakket is flexibel van inhoud, en afhankelijk van de opgaven, ontwikkelingen en je talenten/affiniteiten.
 

Jouw talenten

Je hebt kennis van en affiniteit met de Participatiewet. Je bent in staat integraal te denken over de opgaven in het sociaal domein. Vanuit een complexe politieke bestuurlijke omgeving ben je in staat om te opereren en ben je werkzaam in de regio met diverse samenwerkingspartners. Je bent een netwerker die gebruik weet te maken van de kennis in de samenleving.

Juist die eigenschappen maken jou tot een goede Beleidsadviseur Participatie, zeker in combinatie met:

 • Minimaal 3 jaar ervaring als beleidsadviseur binnen het Sociaal Domein.

 • Kennis en ervaring met aspecten van inkomensondersteuning is een pre.

 • Je bent in staat om draagvlak te creëren voor gewenste veranderingen.

 • Je begrijpt de verschillende belangen en werkt vanuit de dialoog.

 • Analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, aansluiten en verbinden zijn belangrijke competenties van je.

 • Je zorgt voor goede onderlinge afstemming en schept ruimte voor creativiteit en innovatie.
   

Dit krijg je van ons

We bieden een inhoudelijke interessante functie waarbij je met zowel collega’s samenwerkt als met organisaties uit de regio. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en om zelf invulling te geven aan jouw werk. We bieden een minimumsalaris van € 2.756,- (aanloopschaal) en maximaal € 4.494,- bruto per maand (gebaseerd op schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Momenteel werken wij zoveel mogelijk thuis.

Daarnaast kent Meerinzicht nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een dertiende maand en vakantiegeld. Er zijn talloze manieren om dit te benutten.

 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken en daarnaast goede thuiswerkvoorzieningen.

 • Je werkplek bevindt zich in het prachtige, modern vormgegeven Stadhuis van Harderwijk.

 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.

 • Korting op (privé) verzekeringen.

 • Generatiepact.

 • Fietsplan.

 • Bedrijfszorg van VGZ/IZA

 • Elke werknemer krijgt een mobiele telefoon in bruikleen. Deze mobiele telefoon mag ook privé worden gebruikt.

 • Flexibel uren indelen.
   

Laten we kennismaken

Heb je interesse in deze functie? Reageer dan uiterlijk 19 januari 2022 via de sollicitautiebtton. Klik hier om te solliciteren.
 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 25 januari. We vragen je hiermee rekening te houden. Voor de antwoorden op eventuele inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ted Benschop, afdelingsmanager Beleid, via 085-1108910 Vragen over de procedure kun je stellen aan Jennita van den Berg, HR adviseur tel. 085 - 110 8175.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Hoewel een persoonlijke kennismaking onze voorkeur heeft, kan het zijn dat in de huidige situatie dit toch via videobellen gaat plaatsvinden. Onze organisatie volgt de richtlijnen van het RIVM, waardoor we persoonlijk contact voorlopig zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Na de brievenselectie bepalen we op welke wijze de eerste kennismaking gaat plaatsvinden. Als we kiezen voor videobellen en we jou daarvoor willen uitnodigen, dan laten we je dat weten.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: beleidsadviseur participatie, beleidsadvies, participatie, sociaal domein, participatiewet, gemeente, beleid, fulltime, vacature HarderwijkNaar homepage