Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Beleidsadviseur Jeugd (32 uur, Harderwijk)

Loop jij warm voor het verbeteren van de situatie van kwetsbare jongeren? Toon jij initiatief en pak jij nieuwe zaken vol enthousiasme op? Werk je graag in wisselende groepen en kan jij hierbij de leiding te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Vacature Beleidsadviseur Jeugd (32 uur, Harderwijk)


Voor de afdeling Beleid en Kwaliteit binnen het Sociaal Domein van Meerinzicht zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Jeugd voor 32 uur. Als beleidsadviseur voor de drie samenwerkende gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde heb je kennis van jeugdbeleid en vooral onderwerpen en vraagstukken in regionaal verband. 

Je adviseert wethouders en directie, stelt collegeadviezen en beleidsnota’s op, en vertaalt beleidsuitgangspunten naar uitvoeringsprogramma’s. Je bent in staat om in een complexe politieke bestuurlijke omgeving te opereren met diverse samenwerkingspartners. Je bent een netwerker die gebruik weet te maken van de kennis in de samenleving. En, wellicht wel het belangrijkste: je weet draagvlak te creëren voor gewenste veranderingen. Bij Meerinzicht krijg je de ruimte om jezelf te ontplooien.

Hier ga je werken

Meerinzicht voert voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde taken uit op het gebied van het Sociaal Domein en bedrijfsvoering. De drie gemeenten hebben gezamenlijk meer dan 100.000 inwoners. 

Binnen het Sociaal Domein zijn we werkzaam op het gebied van zorg, beschermd wonen, werk en inkomen, inburgering, jeugd en leerlingzaken. De laatste twee voeren wij niet alleen uit voor de gemeente Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, maar ook voor de omliggende gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten. 

Meerinzicht is jong en nog volop in ontwikkeling. Wij willen een organisatie zijn waarin de processen op orde zijn en in de volle breedte gebruik wordt gemaakt van de kennis en vaardigheden van de medewerkers, aanbieders en de samenleving. Wij zetten ons in voor een klantgerichte en proactieve serviceverlening. 

Het sociaal domein van Meerinzicht kent de volgende afdelingen: 

 • Beleid en Kwaliteit waaronder beleidsmedewerkers, onderzoekers en kwaliteitsmedewerkers.
 • Participatie waaronder Klantmanagers, Inkomen, Bijzonder Bijstand en Arbeidsdeskundigen.
 • Wmo waaronder Klantmanagers.
 • Complexe & Regionale vraagstukken waaronder Statushouders, Leerlingzaken, Jeugd en gedragsdeskundigen
 • Beheer waaronder Financiële administratie en Contractmanagement-beheer

Als beleidsadviseur Jeugd maak je deel uit van de afdeling Beleid en Kwaliteit. Behalve beleidsadviseurs werken er onderzoekers, kwaliteitsmedewerkers en juridisch adviseurs binnen de afdeling. De beleidsadviseurs zijn verdeeld over verschillende vakgroepen: Jeugd, Participatie en Wmo. Van hen wordt verwacht dat zij een brede en integrale visie hebben op het sociaal domein. In de vakgroep jeugd werken (inclusief de vacature) vier beleidsmedewerkers. Je krijgt alle ruimte om onderwerpen op te pakken die bij jouw kennis en talent passen.

Dit ga je doen
Je adviseert wethouders en directie, stelt collegeadviezen en beleidsnota’s op, en vertaalt beleidsuitgangspunten naar uitvoeringsprogramma’s. Je denkt mee met collega’s (en zij met jou) over diverse beleidsmatige vraagstukken. En je verbindt jouw werkgebied met de andere terreinen binnen en buiten het sociaal domein. Je takenpakket is flexibel van inhoud en afhankelijk van de opgaven, ontwikkelingen en je talenten/affiniteiten.

De beleidsadviseurs jeugd van Meerinzicht werken nauw samen met de lokale beleidsmedewerkers jeugd van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Op dit moment wordt gewerkt aan een brede gezamenlijke visie op het sociaal domein.

Op het terrein van het jeugdbeleid zijn de beleidsadviseurs van Meerinzicht met name gericht op de landelijke ontwikkelingen, regionale samenwerking, de tweedelijns hulpverlening en de verbinding tussen beleid en lokale toegang. Zij doen dat in twee regio’s: Noord-Veluwe en Flevoland. In Flevoland wordt op dit moment gewerkt aan de inkoop en daarnaast wordt in beide regio’s gewerkt aan verschillende transformatieprojecten. 

Jouw talenten

Natuurlijk heb je kennis van en affiniteit met Jeugdbeleid en de transformatie in de afgelopen jaren in gang is gezet. Je bent in staat integraal te denken over de breedte van het sociaal domein heen. Je opereert makkelijk in een complexe politieke bestuurlijke omgeving met diverse samenwerkingspartners. Je bent een netwerker die gebruik weet te maken van de kennis in de samenleving.

Die eigenschappen maken jou tot een goede Beleidsadviseur Jeugd. Vooral als je ook: 

 • Minimaal 3 jaar ervaring hebt als beleidsadviseur binnen het Sociaal Domein. In het bijzonder op het gebied van jeugdbeleid.
 • Als verbinder in staat bent om draagvlak te creëren voor gewenste veranderingen.
 • De verschillende belangen begrijpt en werkt vanuit de dialoog.
 • Over analytisch vermogen beschikt, resultaatgericht bent en een goede verbinder
 • Zorgt voor goede onderlinge afstemming en ruimte schept voor creativiteit en innovatie.

Dit krijg je van ons

We bieden een inhoudelijke interessante functie waarbij je met zowel collega’s als met organisaties uit de regio samenwerkt. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en om zelf mede invulling te geven aan jouw werk. We bieden een salaris van maximaal € 4.671, - bruto per maand (gebaseerd op schaal 10) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast kent Meerinzicht uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: 

 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een dertiende maand en vakantiegeld. Er zijn talloze manieren om dit te benutten.
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken en daarnaast goede thuiswerkvoorzieningen.
 • Je werkplek bevindt zich in het prachtige, modern vormgegeven Stadhuis van Harderwijk. 
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Korting op (privé) verzekeringen.
 • Generatiepact.
 • Fietsplan. 
 • Bedrijfszorg van VGZ/IZA
 • Elke werknemer krijgt een mobiele telefoon in bruikleen. Deze mobiele telefoon mag ook privé worden gebruikt. 
 • Flexibel uren indelen.

Laten we kennismaken
Ben je enthousiast geworden van wat je gelezen hebt? Klik dan hier om te solliciteren!

 

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Ted Benschop, afdelingsmanager Beleid, via 085-1108910 Of bel met Leonie Visser, senior beleidsadviseur Jeugd, 085-1108921.

Vragen over de procedure kun je stellen aan Jennita van den Berg, HR-adviseur tel. 085-110 8175.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.Naar homepage