Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Beleidsadviseur Inkomen & Participatiewet (32-36 uur)

Vanuit de participatiewet willen we alle inwoners die dat nodig hebben een uitkering bieden. Denk jij met ons mee over hoe we dat eerlijk inrichten mét oog voor de inwoners?
Vacature Beleidsadviseur Inkomen & Participatiewet (32-36 uur)Wat kom jij waarmaken voor Eindhoven?

De gemeentelijke dienstverlening op het gebied van participatie en inkomen is continu in beweging door veranderende wet- en regelgeving. De focus voor het aandachtsgebied inkomen ligt hierbij op het vertalen van landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen naar beleid dat past bij onze organisatie en inwoners.
 Als beleidsadviseur voel jij je thuis in deze veranderende omgeving en kom je met vernieuwende ideeën om inwoners verder te helpen.

 • Jij kent de wet- en regelgeving en bent op de hoogte van de omstandigheden op de arbeidsmarkt. Als beleidsadviseur ben jij onze expert op het gebied van Participatie en daarmee eerste aanspreekpunt voor collega's;
 • Je houdt je vooral bezig met de uitdagingen rondom het inkomensdeel van de Participatiewet;
 • Je werkt aan de uitvoering van het coalitieakkoord. Je draagt bij aan alle onderdelen van de gemeentelijke planning- & control cyclus. Van de kadernota en (meerjarige) begroting tot en met de jaarrekening.
   

Met wie doe je dat?

Binnen de eigen afdeling beleid & strategie werk je samen met het afdelingshoofd, de senior beleidsadviseur en de collega beleidsadviseurs. Als beleidsadviseur ben jij de verbinder tussen beleid en uitvoering. Samen met de collega's van bedrijfsvoering en uitvoering zorg je dat het beleid daadwerkelijk wordt gerealiseerd en volg je de voortgang. Extern werk je nauw samen met collega's uit de regio en partners uit de keten. Wil jij weten wat het werk als beleidsadviseur voor de gemeente leuk maakt? Bekijk ons filmpje: https://youtu.be/Yjjs4xHf_nc


Hoe maak jij het waar?

 • Je hebt een wo diploma en hebt al eerder gewerkt binnen de participatiewet, bij voorkeur ben je goed bekend met rechtmatigheidsvragen;
 • Met beleidsmatige werkervaring binnen een gemeente heb je een streepje voor;
 • Je weet complexe vraagstukken vanuit andere invalshoeken te bekijken en komt met nieuwe ideeën om deze aan te pakken. Je focus ligt hierbij op resultaat halen. Jij weet wat dat vraagt in een politiek bestuurlijke organisatie;
 • Je weet mensen en processen te verbinden. Je zorgt ervoor dat je zowel intern als extern een netwerk onderhoudt en hierin kan omgaan met uiteenlopende belangen en partijen.
   

Hoe maken we jou blij?

Met een baan waarmee je impact hebt op de stad en de gemeente Eindhoven. En een informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk- en privé balans. Verder mag je rekenen op:

 • een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt het omgezet naar een vast contract;
 • maximaal € 5.372,- bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je ADV dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer 10 weken verlof opnemen per jaar. Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato;
 • een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je bruto salaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage; een vergoeding als je met het OV reist. Of een vergoeding als je 'groen' reist. Dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt;
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • een werkplek in het centrum van Eindhoven. Ook kan je thuiswerken.
   

Kom jij het maken voor Eindhoven?

Wij maken samen Eindhoven. Een wereldspeler die barst van de kennis, creativiteit en kunde. En van de energie. Met diezelfde energie werken wij aan de stad van vandaag én de toekomst. Werken voor de gemeente Eindhoven is veelzijdig, concreet en heeft betekenis.

Medewerkers zullen minder vanuit kantoor en meer online werken. Dat betekent minder reistijd en reizen. Breng je de juiste expertise mee, maar woon je wat verder weg? Dan nodigen we jou van harte uit om ook te reageren op deze mooie inhoudelijke uitdaging!

Diversiteit en gelijke kansen: dat vinden wij heel belangrijk. Daarom ontvangen we graag jouw sollicitatie, als je voldoet aan onze wensen. Ongeacht je achtergrond, geslacht/gender, beperking, seksuele oriëntatie, religie/overtuiging of leeftijd.
 

Solliciteren?

Dat kan tot en met 19 april 2022. We lezen in jouw motivatiebrief graag wat jij voor Eindhoven komt maken met jouw talenten. Klik hier om te solliciteren!

Met vragen over de procedure of arbeidsvoorwaarden kan je terecht bij Anke Smits, Corporate recruiter via 06-18625140. Heb je nog inhoudelijke vragen? Joris Vogel, Senior Beleidsadviseur Participatie, staat je graag te woord via 06-46898975.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Beleidsadviseur, Adviseur, Participatiewet, Participatie, Beleid, Strategie, Politiek-bestuurlijk, Gemeente, Gemeente Eindhoven, Overheid, Noord-BrabantNaar homepage