Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature Adviseur WMO 36 uur

Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Proactief, resultaatgericht en pragmatisch. Ben jij de verbinder tussen beleid en de uitvoering? Solliciteer!
Vacature Adviseur WMO 36 uur

Wat je gaat doen

Als Adviseur WMO werk je in het team Administratie en Kwaliteitsbewaking van de eenheid Maatschappelijke Ontwikkeling. Jouw belangrijkste taken zijn adviseren, verrichten van onderzoek, toetsen aan relevante kaders, vervaardigen van rapporten en adviezen, begeleiden van besluitvorming en implementeren van genomen besluiten.

Jij:

 • bent verantwoordelijk voor de implementatie van beleid m.b.t. jeugd of WMO. Dit betekent dat je beleidsdoelen vertaalt beleidsregels en naar werkprocessen. Je zorgt ervoor dat de doelen gemeten kunnen worden en vervolgens monitor, analyseer en adviseer je hierover.
 • volgt ontwikkelingen die van invloed zijn op de uitvoering, signaleert knelpunten in de uitvoering, levert input en adviseert betrokken beleidsmedewerkers over de praktische consequenties van beleid.
 • adviseert de klantmanagers, kwaliteitsmedewerkers, teamleiders en het bestuur omtrent beleidsmatige vraagstukken op uitvoeringsniveau
 • bent vraagbaak voor de uitvoering ten aanzien van het toepassen van beleidsregels op complexe casuïstiek.
 • ontwikkelt en onderhoudt je netwerk, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Je initieert en neemt deel aan externe en interne overlegverbanden, waarbij sprake kan zijn van de voorzittersrol.

Wie jij bent

Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes je werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de resultaten. Jij:

 • hebt een afgeronde HBO-opleiding.
 • hebt kennis op het gebied van uitvoering van de WMO.
 • snapt wat het werken in een politiek bestuurlijke omgeving betekent
 • pakt uitdagingen integraal aan, kunt verbindingen leggen, bent onafhankelijk, werkt zelfstandig, bent flexibel en integer.
 • bent in staat om zaken projectmatig aan te pakken en tot resultaten te komen.

Over ons

Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.

Wij zijn het team Administratie en Kwaliteitsbewaking van de eenheid Maatschappelijke ontwikkeling en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 4.494,= (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet en resultaat.
 • Je kunt mede vorm en inhoud geven aan het accountmanagement in de praktijk en in het door ontwikkelen daarvan.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met: Yvonne Koolen, teamleider team Administratie en Kwaliteitsbewaking t. 06-54222107,
e. yhe.koolen@nissewaard.nl

Solliciteer!

Vertel ons waarom jij bij #TeamNW wilt werken. Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

Solliciteer hier!

De gemeente Nissewaard kent, bij gelijke geschiktheid, een voorrangsbeleid voor interne kandidaten.

 Naar homepage