Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature Adviseur Sociaal Domein

Prachtig gelegen aan het water en centraal in Nederland ligt de jongste gemeente die ons land kent, de Gemeente Zeewolde. Zowel groots als kleinschalig, aangezien de grotere steden binnen handbereik liggen maar omringd door de rust en prachtige natuur van de Veluwe. De gastvrijheid van de inwoners, de aandacht voor duurzaamheid en het dorpse karakter maakt Zeewolde een heerlijke plek om te wonen, werken & leven. De samenleving en maatschappij veranderen in rap tempo, dat vraagt om een andere overheid.
Vacature Adviseur Sociaal Domein

De gemeentelijke organisatie is kleiner geworden, maar heeft tegelijk ook meer verantwoordelijkheden gekregen. Hierdoor is de organisatie volop in ontwikkeling met als hoofddoel een tevreden en gelukkige burger. Gericht op en zowel samen met onze inwoners, bedrijven, organisatie & instellingen werken wij als professionele medewerkers aan maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Dit doen wij ook samen binnen het samenwerkingsverband Meerinzicht, waarbij ook Ermelo en Harderwijk zijn aangesloten.

En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling.

Wil je meer weten over werken bij Zeewolde of over Ermelo, Harderwijk en

Meerinzicht, kijk dan op http://werkenbij.meerinzicht.nl.

In verband met het vertrek van een collega zijn wij voor ons team Maatschappelijke

Ontwikkeling en Ondersteuning op zoek naar een

Adviseur Sociaal Domein
36 uur | Zeewolde

Hier ga je werken

Je gaat werken bij het team Maatschappelijke Ontwikkeling en Ondersteuning in Zeewolde.

Vanuit dit team werken we nauw samen met de gemeente Ermelo en Harderwijk als het gaat om het sociaal domein. De beleidsfuncties Sociaal Domein uit deze 3 gemeenten hebben we ondergebracht in de organisatie Meerinzicht. De gemeenten hebben zelf nog wel beleidsfuncties rondom preventie, voorveld en gezondheid.

Deze beleidsfuncties vallen voor Zeewolde in het team Maatschappelijke Ontwikkeling en Ondersteuning. In dit team zitten ook de medewerkers Welzijn (waaronder de socialworkers).

Dit ga je doen

Samen met de andere (beleids)adviseurs Sociaal Domein binnen het team Maatschappelijke ondersteuning ben je verantwoordelijk voor het lokale beleid. Dit beleid heeft tot doel om:

  •  De lokale sociale basis met algemene voorzieningen te verstevigen en klaar te maken voor de toekomst;
  • De gewenste beweging te maken van zwaar naar licht en;
  • Meer (aandacht voor) preventie mogelijk maken.

Binnen het team heb jij een adviesfunctie waarin we je de kans bieden om enerzijds zelfstandig beleidsonderwerpen op te pakken en uit te voeren en anderzijds collega’s uit het team ondersteunt bij het opstellen en implementeren van beleid. Daarnaast ben je betrokken bij verschillende projecten in en rondom het sociaal domein.

De beleidsonderwerpen waar jij mee aan de slag gaat zijn afhankelijk van actualiteiten (landelijke of lokale beleidsprioriteiten). Maar de volgende onderwerpen bewaren we in ieder geval totdat jij gaat beginnen:

  • · Burgerparticipatie: o.a. lokale democratie met jongeren, faciliteren van buurt-initiatieven.
  • · Thema’s rondom vrijwillige inzet: o.a. Maatschappelijke diensttijd.
  • · Het onderhouden van relaties met verschillende organisaties/inwoners: waaronder ook de advisering rondom/aan de (leden van de) burgertafel.
  • · Het behandelen van subsidieaanvragen.

Jouw talenten

Je bent een prettige schakel tussen beleid en uitvoering. Enerzijds ben je in staat om beleid te ontwikkelen met betrokkenen, anderzijds heb je een vlotte pen en ben je goed in organiseren en plannen. Je bent communicatief sterk, positief ingesteld en een verbindende persoonlijkheid die gericht is op samenwerking.

Daarnaast moet je bereid zijn soms tijdens de avonduren te werken en te investeren in het Zeewoldense netwerk. Je bent flexibel en het motto ‘doen wat nodig is’ past als geen ander bij je. Je ziet kansen en speelt daar snel en soepel op in.

Juist die eigenschappen maken jou tot een goede Adviseur Sociaal Domein, zeker in combinatie met

  •  HBO werk- en denkniveau.
  • · Werkervaring in het Sociaal Domein is een pre.

Dit krijg je van ons

We bieden jou een leuke en diverse werkplek, waarbij je niet alleen beleidsadvies geeft, maar ook rechtstreeks betrokken bent bij de implementatie en uitvoering. Het is een plek waarbij je veel samenwerkt met beleidscollega’s, collega’s welzijn, maar ook de vele lokale (vrijwilligers) partners en doelgroepen die Zeewolde heeft.

De functie is gewaardeerd op max schaal 9. Het bruto maandsalaris bij een 36-urige werkweek is, afhankelijk van je ervaring en opleiding, minimaal (aanloopschaal) €

2484,- en maximaal € 4048,-. De gemeente Zeewolde kent daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof, een individueel keuzebudget van 17,05% per maand en flexibele werktijden. Je werkt in een open en flexibele werkomgeving met bijbehorende digitale voorzieningen volgens de principes van het Nieuwe Werken. Kortom: goed werkgeverschap!

Laten we kennismaken

Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot en met 24 mei 2021 via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 1 juni 2021. We vragen je hiermee rekening te houden.

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Heleen Koornberg, teamleider Maatschappelijke Ontwikkeling en Ondersteuning, via 036-5229488. Hilde Bijl, HR Adviseur, beantwoordt graag vragen over de sollicitatieprocedure via 085-1108337.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer direct!‚Äč

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Adviseur, Sociaal Domein,
gemeente, Zeewolde, fulltime, HBO, advies, ervarenNaar homepage