Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

VACATURE Adviseur Gezondheid en Informele Zorg

De nieuwe gemeente Hoeksche Waard is op zoek naar een Adviseur Gezondheid en Informele Zorg (32-36 uur) met als aandachtsgebied Maatschappelijke Ondersteuning.
VACATURE Adviseur Gezondheid en Informele Zorg


Direct solliciteren? Dat kan! Ga naar de sollicitatiepagina.

De nieuwe gemeente Hoeksche Waard bestaat sinds 1 januari 2019 en biedt volop kansen aan enthousiaste en betrokken professionals. De Hoeksche Waard is een unieke streek met 88.000 inwoners aan de rand van de Randstad, waar de vergezichten altijd dichtbij zijn. Meer lezen over werken bij de Hoeksche Waard.

Werkomgeving
In de Hoeksche Waard telt iedereen en kijken we naar elkaar om. Wij geloven in gelijkwaardigheid en denken in mogelijkheden. Daarom werken we samen aan een inclusieve samenleving, waaraan iedereen meedoet en waarde heeft. De gemeente werkt actiegericht en wil een stevige opdrachtgever zijn die in samenwerking met maatschappelijke partners het verschil maakt. We willen impact maken door meer in te zetten op het versterken van een sociaal en verbonden Hoeksche Waard om hogere kosten voor ondersteuning, zorg of handhaving te voorkomen.

Je bent onderdeel van het team Gezondheid & Informele Zorg* dat bestaat uit 15 collega’s. In het team ligt de nadruk op het faciliteren en stimuleren van preventieve interventies en voorzieningen. Samen met de inwoners en maatschappelijke partners organiseren we passende ondersteuning waar dat nodig is. Het team houdt zich specifiek bezig met de advisering op het gebied van Maatschappelijke Ondersteuning, Maatschappelijke Zorg en Volksgezondheid. Belangrijk is de samenwerking met andere teams, maatschappelijke partners, zorgaanbieders en andere partijen. Als adviseur ben je dagelijks bezig met ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen kunnen voortkomen uit wetgeving en het hoofdlijnenakkoord van het gemeentebestuur, maar het kunnen ook wensen van inwoners en samenwerkingspartners zijn. Het accent in deze functie ligt op Maatschappelijke Ondersteuning.

*Klik op de link 'team Gezondheid & Informele Zorg' om de praatplaat van het team te bekijken. De praatplaat geeft inzicht in de werkzaamheden van het team.

Inhoud functie

 • Je adviseert de wethouder(s) van het sociaal domein over vraagstukken op het gebied van preventie en maatschappelijke ondersteuning en stelt hiervoor adviezen en voorstellen op;

 • Je bent het aanspreekpunt en de accounthouder voor initiatieven op het gebied van preventie en maatschappelijke ondersteuning, zoals bijvoorbeeld de woon(zorg)voorziening Stougjeshof en het burgerinitiatief E-Wheels;

 • Je gaat aan de slag met de doorontwikkeling van het innovatieprogramma ‘Veranderen doen we Samen”;

 • Binnen de organisatie ben jij het aanspreekpunt voor nieuwe (ruimtelijke) initiatieven op het gebied van zorg. Je bent betrokken bij diverse overleggen op het snijvlak van fysiek en sociaal domein zoals het gebiedsregieteam en het programma Thuis in de Kern. Ook sluit je aan bij de intake- en omgevingstafel waar jij adviseert over de wenselijkheid van zorginitiatieven;

 • Je bent accounthouder voor verschillende zorg- en welzijnsorganisaties.

Eisen voor de functie

 • Afgeronde hbo/wo opleiding;

 • Je bent bekend met Wmo en Maatschappelijke Zorg;

 • Je hebt 2 jaar ervaring in een vergelijkbare rol bij een gemeente en het werken met subsidies/inkoop;

 • Qua persoonlijkheid pas je het beste in deze rol als je communicatief vaardig bent en partijen weet te binden. Je snapt en accepteert de beperkingen van soms complexe regelgeving en laat je daar niet door ontmoedigen. Je kunt goed schakelen van de grote lijnen naar concrete initiatieven en omgekeerd. Je bent enthousiast, hebt lef en bent een volwaardig gesprekspartner.

Overige informatie

Naast een uitdagende baan met veel ontwikkelmogelijkheden, bieden wij jou ook een vernieuwende organisatie die constant in ontwikkeling is. Gemeente Hoeksche Waard hanteert drie kernwaarden: persoonlijk, vakmanschap en durf. Deze kernwaarden zeggen iets over het karakter en de ambities van gemeente Hoeksche Waard. Ook in onzekere tijden durven wij met jouw persoonlijke situatie mee te denken om jouw vakmanschap het beste tot zijn recht te laten komen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een functie voor 32-36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;

 • Een salaris dat minimaal € 2.973,- en maximaal € 4.494,- (schaal 10) bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek;

 • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken belangrijk vinden;

 • Goede thuiswerkfaciliteiten en werk-privé balans;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goed geregeld pensioen bij het ABP, reiskostenvergoeding, flexibel werken en een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of natuurlijk inzetten voor een opleiding voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

De HR21 normfunctie is medewerker ontwikkeling III. Deze titel wordt gebruikt in formele documenten zoals  de arbeidsovereenkomst bij indiensttreding.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze vacature, neem dan contact op met de Hoeksche Campus via telefoonnummer 088 - 6471868.

Reageren op deze leuke vacature?

Dat kan! Solliciteer dan via onze sollicitatiepagina.

Wil je meer lezen over werken bij de gemeente Hoeksche Waard? Kijk op: www.werkenbijdehw.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Naar homepage