Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature | Trainer met expertise Participatiewet

Stimulansz is op zoek naar een nieuwe collega! We zoeken iemand die medewerkers van gemeenten en andere organisaties kan adviseren en trainen op het gebied van de Participatiewet. Je werkt bij de Academie van Stimulansz in een professioneel team van opleidingsadviseurs, trainers en andere experts in het sociaal domein. En voor een werkgever die in bijna alle Nederlandse gemeenten kind aan huis is.
Vacature | Trainer met expertise Participatiewet

Stimulansz is op zoek naar een nieuwe collega! We zoeken iemand die medewerkers van gemeenten en andere organisaties kan adviseren en trainen op het gebied van de Participatiewet.

Trainer met expertise Participatiewet

32-40 uur | Utrecht

Jouw baan
Je werkt bij de Academie van Stimulansz in een professioneel team van opleidingsadviseurs, trainers en andere experts in het sociaal domein. En voor een werkgever die in bijna alle Nederlandse gemeenten kind aan huis is. Bij Stimulansz kun je dus je blik verbreden en heb je alle ruimte om je ambities te ontplooien. En je draagt bij aan een betere dienstverlening voor de inwoners van ons land!

Je kent de Participatiewet door en door en weet op een leuke manier de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de Participatiewet uit te voeren over te brengen. Voor klantmanagers/consulenten, juristen, beleidsmedewerkers en sociaal raadslieden. Daarbij staat het effect dat ze met de scholing willen bereiken voorop. Je bent daarom heel goed in het stellen van de juiste vragen voor de start van het traject en zoekt samen met de opdrachtgever naar het programma waarmee ze dat effect kunnen bereiken en begeleidt ze daarin, alleen of met anderen. Daarbij hoort ook het (samen met onze experts) ontwikkelen van nieuwe trainingen en opleidingen en natuurlijk een goede borging, zodat het effect langdurig is. Leren en ontwikkelen is een breed begrip. De Academie van Stimulansz draagt daar aan bij met onder meer open trainingen, incompany trainingen, platforms, actualiteitendagen, webinars, online leren en blended leren (theorie leer je zelf, op de training ga je toepassen).

Natuurlijk leren we zelf ook graag bij. Je draagt daarom ook bij aan verdere professionalisering van de trainers. Via onze interne academie en door het continu op peil houden van ons HOE-boek. Dat is hét handboek voor de Stimulansz trainer, waar alles in staat dat hij voor het werk nodig heeft.

Onze vraag

  • Je bent heel goed in het stellen van vragen om daarmee de juiste informatie boven tafel te krijgen. Welk effect wil de opdrachtgever bereiken? Natuurlijk kun je dit ook heel goed vertalen naar een programma waarmee dit doel wordt bereikt.
  • Je bent een ervaren trainer met goede kennis van de Participatiewet.
  • Je bent ijzersterk in het begeleiden van processen. Niet alleen tijdens de training, maar ook vooraf en na afloop . Alleen een training is vaak niet genoeg om het geleerde in de praktijk te brengen. Je speelt een cruciale rol in de borging binnen de gemeente! 
  • Je bent niet alleen inhoudelijk sterk, maar kent ook de praktijkkant doordat je zelf bij of voor gemeenten hebt gewerkt.
  • Je werkt mee aan vernieuwing van trainingen, trainingsvormen, leeromgeving en materialen. Je weet hoe je online goede trainingen kunt opzetten en hebt ervaring met blended leren.
  • Je denkt mee over nieuwe kansen voor de Stimulansz Academie en stelt kritische vragen.
  • Je hebt een streepje voor als je bereid bent om regelmatig te bloggen.

Onze organisatie
Stimulansz is kennis- en adviespartner van gemeenten en levert praktische oplossingen die écht werken. We vertalen de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer, waarbij we laten zien dat er meer mogelijk is in de regelgeving dan vaak wordt gedacht. We adviseren en trainen beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals en doen dat met veel enthousiasme en betrokkenheid en vanuit een grote kennis van de praktijk. We helpen mee aan het verbeteren van de bedrijfsvoering via sturingsinformatie. Zo zit Stimulansz in het hart van alle werkprocessen met als doel de dienstverlening van gemeenten in het sociaal domein beter en daarmee het leven van mensen die afhankelijk zijn van die dienstverlening een stuk makkelijker te maken. Stimulansz is een not-for-profit organisatie met 60 medewerkers.

Jouw salaris
Je salaris is ten minste € 4.000, gebaseerd op een 40-urige werkweek en afhankelijk van je kennis en ervaring. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook zijn er mogelijkheden voor training en opleiding.

Belangstelling?
Klinkt deze baan als muziek in je oren? Stuur dan vóór 29 juli je sollicitatie aan Evelien Meester. Een referentiecheck is onderdeel van de procedure. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Evelien Meester, teammanager Innovatie en Strategie via evelien.meester@stimulansz.nl of 06 57 31 15 77.

Solliciteer direct

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: trainer, coach, participatiewet, gemeente, overheid, vacature Utrecht, parttime, fulltime, opleidingsadviseurNaar homepage