Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Vacature | Begeleider D 28-32 uur | Hoofddorp

Voor onze locatie Haarlemmermeer zijn wij op zoek naar een Begeleider D. Wat ga jij doen? Je gaat zelfstandig en op methodische wijze cliënten met complexe en/of meervoudige problematiek intensief begeleiden, waarbij je zelfstandig de regie voert in deze complexe trajecten. Door jouw begeleiding vergroot je het welbevinden en volwaardig burgerschap van de cliënt.
Vacature | Begeleider D 28-32 uur | Hoofddorp


Solliciteren? Dat kan hier!

Hierbij voer je onder andere onderstaande werkzaamheden uit, jij:

 

 • Stelt samen met cliënt en zijn sociale netwerk het begeleidings-/trajectplan op zet doelen uit het plan om in concrete acties en evalueert deze periodiek;
 • Observeert en signaleert het gedrag van cliënten met complexe (meervoudige) problematiek, herkent patronen en anticipeert hierop;
 • Stimuleert en prikkelt cliënten tot maatschappelijke participatie, onderhoudt actief contact met de contactpersonen van deze plekken, bevordert interactie met de sociale omgeving;
 • Draagt het gedachtengoed van de visie Vitaal Verder uit en weet vanuit de visie en de methodische kaders de client mee te nemen in zijn proces naar meer welbevinden;
 • Levert een bijdrage aan de procedure van intake en indicatiestelling;
 • Participeert in diverse, multidisciplinaire overlegvormen, zowel in- als extern;
 • Stelt je op de hoogte van ontwikkelingen in het werkveld en brengt het team waarmee je samenwerkt op de hoogte van relevante ontwikkelingen;
 • Draagt het gedachtengoed van de visie Vitaal Verder uit en weet vanuit de methodische kaders de client mee te nemen in zijn proces naar meer welbevinden;
 • Draagt actief bij aan de reflectie en eigen verantwoordelijkheid binnen het team;
 • Zet tijdig overige disciplines in bij (verwachte) knelpunten in de begeleiding en intervenieert in crisissituaties.

Wie zijn wij?
RIBW K/AM (Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden) begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om actief en betekenisvol deel uit te maken van de maatschappij.

We sluiten aan bij de behoeften van de cliënt: gezien en gehoord worden, grip hebben op je leven, de dingen doen die belangrijk voor je zijn. Het vergroten van welbevinden is steeds ons doel. Dit is een zoektocht, een proces van verkennen en creëren, waarbij we samen optrekken met de cliënt.

Deze aanpak vraagt creativiteit en initiatief van onze medewerkers en biedt ruimte voor het nemen van eigen beslissingen. Een aanpak waarbij mensen en hun behoeften centraal staan. Onze kernbegrippen zijn: veilig, willen, kunnen en samen. We noemen onze werkwijze Vitaal Verder.

De Maatschappelijke Opvang Haarlemmermeer is een voorziening voor dakloze gezinnen met kinderen. De kortdurende opvang richt zich op zorg en/of hersteltrajecten van de gezinnen, om zo spoedig mogelijk te voorzien in een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Er zijn dertien appartementen met twee kamers en zestien appartementen met drie kamers. Eén appartement heeft vier kamers zodat we ook grotere gezinnen kunnen plaatsen. Ieder appartement heeft een keuken en badkamer.

Op de begane grond is een grote gemeenschappelijke woonruimte met een keuken. Er is een wasmachineruimte met wasmachines en drogers. Ook kantoor/begeleiding is op de begane grond. Er is een ommuurde tuin waar de kinderen kunnen spelen. Het team bestaat uit 9 collega’s die snel kunnen schakelen en altijd een mogelijkheid zien hoe het wel kan. Wij geloven in de kracht van elke cliënt om zijn of haar welbevinden te vergroten en gaan steeds op zoek naar mogelijkheden.

Doelgroep
De Maatschappelijke opvang Haarlemmermeer is voor gezinnen die dak- of thuisloos dreigen te raken, die psychiatrische en/of psychosociale problematiek hebben en tot de OGGZ-groep behoren. Gezinnen zijn onvoldoende in staat om zelfstandig verbetering in hun situatie te kunnen aanbrengen.

Wie ben jij?

 • Je bent vindingrijk en gedreven, hebt visie en wil graag aan de slag met cliënten met complex en onbegrepen gedrag. Hier heb je enkele jaren werkervaring in opgedaan.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van complexe begeleiding en je hebt kennis van de sociale kaart.
 • Je kunt omgaan met complexe situaties en bent in staat om zelfstandig besluiten te nemen.
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties: teamplayer, sensitiviteit, doorzettingsvermogen, vertrouwen, responsiviteit, zelfreflectie en lerende oriëntatie.
 • Je werkt vanuit je eigen kracht. Je kent de mogelijkheden en grenzen van je professionele handelen.
 • Je weet aan te sluiten bij de behoeften van cliënten en hebt de ambitie hiermee het leven van cliënten te verrijken.
 • Je hebt een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van maatschappelijk werker.

Wij bieden jou!
Een functie met veel verantwoordelijkheden in een gezellig team. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met de intentie tot een vast dienstverband. We bieden je veel vrijheid als het gaat om de begeleiding van jouw cliënten.

Om je hierin zoveel mogelijk ruimte te geven, wordt het team op administratief en organisatorisch gebied ondersteund door een teamondersteuner. Ook is er veel aandacht voor je ontwikkeling als het gaat om onze werkwijze Vitaal Verder door inzet van leerbijeenkomsten en begeleiding door onze coaches. Je wordt betaald volgens de CAO GGZ, FWG 50 (min. € 2.218, - en max. € 3.678, - bruto per maand, bij 36 uur per week); inschaling is afhankelijk van je ervaring. We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13de maand, de mogelijkheid tot kopen van extra dagen en een fietsenplan. Uiteraard neem je deel in onze pensioenregeling en is er een reiskostenregeling.

Interesse?
Is werken bij RIBW-K/AM een mooie stap in jouw loopbaan en wil je graag aan de slag bij een organisatie waar het leven en welbevinden van de cliënt écht centraal staan?
Maak je interesse kenbaar via de sollicitatiebutton. Een dag meelopen behoort ook tot de mogelijkheden.

Heb je behoefte aan meer informatie, heb je vragen, of wil je eerst een dag meelopen? Neem dan contact op met Rignauda Felicia via 06-11590600.

Bijzonderheden

 • Als nieuwe medewerker dien je een verklaring omtrent gedrag (VOG) te verstrekken.
 • Voor interne kandidaten met een vast dienstverband betreft het een tijdelijke plaatsing op basis van jobrotation. Een interne medewerker die via jobrotation/wisselwerken werkzaam is, heeft een terugkeergarantie naar het huidige team. Meer informatie is te vinden op intranet (zoek op jobrotation).
 • De vacature staat open voor onbepaalde tijd en wordt gesloten nadat een passende kandidaat is gevonden.
 • Standplaats Hoofddorp

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

Solliciteren? Dat kan hier!

Trefwoorden: Begeleider, Hoofddorp, HBO, begeleiden, maatschappelijk werker, maatschappelijk, ervarenNaar homepage