Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Utrechtse tentoonstelling kunst verstandelijke gehandicapte kunstenaars

Kunstenaars van Atelier de Wijde Doelen exposeren binnenkort in Utrecht. De Wijde Doelen is een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking.

 

De tentoonstelling is van 8 tot en met 30 september te zien in de expositieruimte van Kunstliefde in Utrecht. Kunstliefde is een vereniging van ruim 110 professionele beeldend kunstenaars uit Utrecht en omstreken. Daarnaast kent het genootschap zo’n 200 in kunst geïnteresseerde ‘kunstlievende’ leden.

Tegendraads 
Voor de tentoonstelling Tegendraads hebben kunstenaars van ateliers De Wijde Doelen zich laten inspireren door het werk van kunstenaars van Kunstliefde.
Na een bezoek aan de ateliers van de Kunstliefde kunstenaars zijn speciaal voor de tentoonstelling nieuwe werken gemaakt waarin zij hun indrukken verwerkt hebben. Met Tegendraads wil Kunstliefde laten zien wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de kunstenaars.

Reflectie 
Tijdens de tentoonstelling zal het werk van de Kunstliefde kunstenaars te zien zijn met daarnaast de reflectie daarop van een of meer Wijde Doelen kunstenaars. De Wijde Doelen exposeert regelmatig en wil in deze samenwerking met Kunstliefde een selectie van bestaand en nieuw werk van haar kunstenaars tonen in de ruimtes van Kunstliefde.

Deelnemende kunstenaars
Deelnemende kunstenaars van het samenwerkingsproject zijn:
van Kunstliefde:  Rik Berkhout,  Karin Boers, Inge van den Thillart en Lou Vos e.a.
van Ateliers De Wijde Doelen: Bob van Buuren,  Dyanne de Coole, Roos Drieënhuizen, Christa Hamer, Shen van der Knaap, Ruth van der Neut,  Robin Vuurens, Katinka Wassink en Derk Wessels e.a.

 



Naar homepage



Relevante categorieën: