Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Trias Pedagogica wint innovatieprijs aanpak kindermishandeling

Het project ‘Opvoeddebatten met Marokkaanse vaders’ van adviesbureau Trias Pedagogica heeft de innovatieprijs voor de aanpak van kindermishandeling gewonnen.

Dat is 1 juni bekendgemaakt. De jury roemt de waardevolle bijdrage van het project aan de bestrijding van kindermishandeling.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het 4e Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning van het Nederlands Jeugdinstituut. De prijs werd uitgereikt door Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Voorkoming van Kindermishandeling. Met de prijs willen ze initiatieven stimuleren die op een vernieuwende manier werken aan het voorkomen van kindermishandeling.

Project

Het project ‘Opvoeddebatten met Marokkaanse vaders’ is gericht op de betrokkenheid van vaders bij de opvoeding. Onder leiding van een getrainde debatleider gaan ze met elkaar in gesprek over de opvoeding van hun kinderen. Uit onderzoek van Trias Pedagogica is gebleken dat veel allochtone ouders vinden Nederlandse ouders, de scholen en de politie te soft omdat ze geen lijfstraffen hanteren. In de debatten is er specifiek aandacht voor lijfstraffen.

Juryoordeel

Het project levert volgens de jury een waardevolle bijdrage aan de bestrijding van kindermishandeling. De jury is van mening dat door dit project veel vaders uit een moeilijk bereikbare doelgroep bereikt worden. Omdat lijfstraffen binnen de cultuur als normaal beschouwd worden, draagt de doelgroep een groot risico op kindermishandeling in zich. De jury ziet de interactieve groepsbijeenkomsten als sterk en onderscheidend. Het project is volgens de jury vernieuwend en gericht op preventie. Ze verwacht veel effect van het project op vaders, hun gezinnen en hun sociale omgeving.

Het prijzengeld (20.000 euro) is beschikbaar gesteld door Stichting Kinderpostzegels onder voorwaarde dat het bedrag besteed wordt in het verlengde van dit project en passend binnen de doelstelling van Kinderpostzegels.

Klik hier om naar de website van Trias Pedagogica te gaan.Naar homepageRelevante categorieën: