Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Thema seksualiteit moet veel meer ter sprake komen in de jeugdzorg

Het thema seksualiteit moet in de jeugdzorg veel vaker ter sprake komen. Dat adviseert een commissie die onder leiding stond van André Rouvoet.
Thema seksualiteit moet veel meer ter sprake komen in de jeugdzorg

Het werk van de commissie was een initiatief van Jeugdzorg Nederland, de brancheorganisatie in de jeugdzorg. Aanleiding was het rapport van de Commissie-Samson. Daarin staat dat jongeren die onder verantwoordelijkheid van de overheid in de jeugdzorg worden geplaatst onvoldoende beschermd worden tegen
seksueel misbruik. 

Maatregelen
Jeugdzorg Nederland besloot daarom maatregelen voor te bereiden die het risico van seksueel misbruik moeten tegengaan. De commissie onder leiding van Rouvoet kreeg de opdracht het door Jeugdzorg Nederland voor te bereiden Kwaliteitskader te beoordelen en vast te stellen. Wat de commissie heeft gedaan is een praktische uitwerking gegeven van de aanbevelingen die al in het rapport van Commissie-Samson stonden. Bijvoorbeeld hoe organisaties tijdens sollicitatie- en functioneringsgesprekken standaard aandacht moeten besteden voor de problematiek van seksueel misbruik.


Klik hier om het hele rapport 'Kwaliteitskader voorkomen sekueel misbruik in de jeugdzorg' te lezen.



Naar homepage



Relevante categorieën: