Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Theatervoorstelling over Borderline

Over de grens. Dat is de titel van een theatervoorstelling over de Borderline persoonlijkheidsstoornis. De voorstelling gaat 16 april in première. Dat gebeurt tijdens een landelijke dag voor Borderline. Daarmee start de theaterreeks.

Bekendheid aan Borderline persoonlijkheidsstoornis
Theaterspelers Arno Setz en Ferry Asselbergs hebben de voorstelling Over de grens gemaakt. In dit theaterstuk wordt de Borderline Persoonlijkheidsstoornis uitgelicht. De bedoeling van het theaterstuk is om door middel van voorstellingen door het hele land, meer bekendheid te geven aan het leven met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis en het effect van deze stoornis op familie en andere betrokkenen.

Iedereen
Het stuk is voor iedereen die geïnteresseerd is in de persoonlijkheidsstoornis en de invloeden en effecten die het heeft. Toch is het vooral bedoeld voor patiënten/cliënten en zij die zich in de problematiek herkennen, hulpverleners en andere betrokkenen.

Over de grens
Mensen die lijden aan Borderline gaan vaak onbedoeld over grenzen van zichzelf en anderen.
Dit als gevolg van het onvermogen om op een goede manier met emoties en gevoelens om te gaan. Tijdens het theaterstuk leven de spelers zich in in de leefwereld en gevoelens van patiënten, ouders, partners en hulpverleners die te maken krijgen met de Borderline Persoonlijkheidsstoornis.

Symptomen
In het stuk wordt als het ware door de spelers onderzoek gedaan naar wat Borderline nou eigenlijk is en waarom zij wel of niet te maken hebben met symptomen van de stoornis.
Voor velen is het namelijk onduidelijk waar de grens getrokken kan worden tussen mensen mét en zonder de Borderline Persoonlijkheidsstoornis.

Cabaretvoorstelling
Het theaterstuk bestaat uit liedjes, dialogen en  monologen die als doel hebben het publiek mee te voeren naar de wereld van mensen met Borderline en hun naastbetrokkenen. Vragen die in het stuk naar voren komen, zijn: wat betekent het om Borderline te hebben? Hoe is het als de persoon van wie je houdt Borderline heeft? Hoe leg je uit wat je in dergelijke situaties voelt en ervaart?

De makers proberen zo duidelijk en volledig mogelijk antwoord te geven op deze vragen in het theaterstuk. De spelers zelf omschrijven de vorm van de voorstelling als cabaretvoorstelling, maar dan wel één waar je nog een tijdje over na blijft denken.

Voor meer informatie over de theatervoorstelling, www.krachtvanbeleving.nlNaar homepageRelevante categorieën: