Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Televisieprogramma over pleegkinderen geschrapt

Er komt geen televisieprogramma waarin pleegkinderen hun pleegouders kiezen. John de Mol, de beoogd producent ervan, heeft dat besloten.

 

Dit meldt de NOS. Er was veel kritiek op het aangekondigde programma. Onder meer vanuit de landelijke politiek.

Geen zin
Een woordvoerder van De Mol zegt in het bericht van de NOS dat de producent geen zin meer om telkens te moeten uitleggen dat hij goede bedoelingen met het programma heeft. ‘Hij is nu in een fase van zijn leven gekomen dat hij geen zin meer heeft om zich altijd te moeten verdedigen tegen aanvallen waar je je niet tegen verdedigen kunt.’

Standpunten jeugdzorgorganisaties
Vorige maand liet de Amsterdamse jeugdzorgorganisatie Spirit graag verkennend te willen meewerken (7 juli op NOS.nl). De organisatie vond dat het programma een middel kan zijn om iets te doen aan het tekort aan pleegouders.
Een woordvoerster van Spirit zegt nu, nu bekend is geworden dat het programma niet doorgaat, dat de organisatie nog geen stelling neemt. Spirit verwijst naar de landelijke brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland die met Talpa besprekingen heeft gevoerd over het format van het programma. Jeugdzorg Nederland was voor commentaar op het afblazen van het programma niet bereikbaar.

 

 



Naar homepage


De Redactie,

Relevante categorieën: