Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Teledoc JASON van Maasja Ooms zondag 21 november bij de VPRO op NPO 2

Zondag 21 november, 20.00 uur bij de VPRO in 2doc op NPO 2: JASON. De Teledoc van regisseur Maasja Ooms en producent Cerutti Film is het laatste deel van een schokkende trilogie over de jeugdzorg. Aansluitend aan de uitzending is er op NPO 2 Extra een nagesprek met de hoofdpersoon en specialisten uit de jeugdzorg.
Teledoc JASON van Maasja Ooms zondag 21 november bij de VPRO op NPO 2


Tijdens zijn intensieve traumatherapie neemt de 22-jarige student Jason Bhugwandass het op tegen de demonen uit zijn verre en nabije verleden. Van zeer dichtbij laat de camera van Maasja Ooms de ingrijpende gevolgen en de psychische effecten van een traumatische jeugd zien. De film brengt Jason niet alleen als slachtoffer in beeld, maar laat ook zien hoe hij zijn ervaringen gebruikt om ervoor te zorgen dat anderen niet hoeven te ondergaan wat hij heeft meegemaakt.

JASON is het laatste deel van Maasja Ooms’ schokkende trilogie over de Nederlandse jeugdzorg. Net als in haar twee vorige prijswinnende documentaires, Alicia en Rotjochies, is de film een kritische observatie vanuit een zeer persoonlijk standpunt. De première is donderdag 18 november op IDFA in het programmaonderdeel Luminous.

De Teledoc JASON van Maasja Ooms is een productie van Cerutti Film en de VPRO, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.



Naar homepage