Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

'Tekort aan moslimpleegouders'

Er is een groot tekort aan moslimpleegouders. Daardoor is het lastig in kinderen uit moslimgezinnen daar geplaatst te krijgen.Dat zegt Jeugdzorg Nederland in reactie op de commotie die in Turkije is ontstaan over de manier waarop Nederland Turks-Nederlandse pleegkinderen opvangt. Dit meldt NOS.nl
'Tekort aan moslimpleegouders'

 

Jeugdzorg Nederland zegt bij monde van Mark Bent (vice-voorzitter) dat altijd wordt geprobeerd kinderen eerst in hun naaste omgeving op te vangen.
 
De NOS meldt dat de Turkse overheid wil dat Turkse kinderen bij opvang in pleeggezinnen niet van hun Turkse normen en waarden worden vervreemd. Vooral de opvang door christelijke en homoseksuele gezinnen zou de irritatie van Turkije wekken.
 
Lesbisch pleeggezin
De opwinding in Turkije ontstond toen bekend werd dat een Turkse jongen van 9 in een lesbisch pleeggezin wordt ondergebracht. De jongen was door jeugdzorg uit huis geplaatst, omdat hij zou worden verwaarloosd. Zijn moeder, die in Nederland woont, probeert nu al jaren haar kind terug te krijgen.
 
De moeder heeft op de Turkse televisie verklaard verdrietig te zijn dat haar zoon bij een lesbisch gezin is ondergebracht omdat homoseksualiteit niet te verenigen is met haar normen en waarden.
 
Volgens Turkse media zal de Turkse premier Erdogan, die op 21 maart naar Nederland komt, zijn onvrede over de Nederlandse pleegzorg aankaarten.
 
Het CDA, de PVV en D66 hebben vorige maand Kamervragen gesteld over de uitspraken van de Turkse overheid. De partijen vinden de Turkse bemoeienis ongepast.
 
Bron: NOS.nl


Naar homepage