Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Start kennisplatform rond integratie

Kennisplatform Integratie & Samenleving. Dat is de naam van een nieuw programma op het terrein van integratievraagstukken in Nederland. Het kennisplatform beoogt het actuele debat over integratie te stimuleren en te faciliteren.
Start kennisplatform rond integratie

Daarnaast is het de bedoeling dat het platform concrete tips gaat leveren aan overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die worstelen met integratievraagstukken.

 

De uitvoering van het programma gebeurt door het Verwey-Jonker Instituut en Movisie. Beide organisaties nemen de werkzaamheden over van Multicultureel Instituut Forum, dat per 1 januari is gestopt. Het kennisplatform wordt gefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  

Het Verwey-Jonker Instituut en Movisie willen het Kennisplatform Integratie & Samenleving ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardige kennisfunctie op het gebied van integratie, meldt het persbericht over het nieuwe kennisplatform. Hans Boutellier, wetenschappelijk directeur bij het Verwey-Jonker Instituut: 'Met dit programma willen wij bijdragen aan de onderbouwing van het beleid, de praktijk en het maatschappelijk debat. Integratie is een bijzonder actueel en urgent thema waar wij graag, samen met Movisie, een bijdrage aan leveren.'

 

Inhoudelijke vragen

Het programma kent vier hoofdthema’s: nieuwe migratie, sociale stabiliteit, inclusie & toegankelijkheid en participatie. Het Kennisplatform Integratie & Samenleving voert onderzoek uit binnen deze thema’s en adviseert professionals, maatschappelijke organisaties, overheden, migrantenorganisaties en bedrijven. Het platform wil antwoord geven op vragen als: hoe leiden gemeenten de integratie van nieuwe migranten in goede banen? Wat heeft een organisatie nodig om een succesvol diversiteitsbeleid te voeren? En: Welke praktijkvoorbeelden dragen bij aan een inclusieve en stabiele samenleving? De bedoeling is dat het programma een portaalfunctie krijgt waarin onder andere via de website  contacten worden onderhouden met de doelgroepen van het programma. 

 

Website

Met de start is de tijdelijke website www.kis.nl gelanceerd. In het voorjaar van 2015 volgt een uitgebreide versie, waar de portaalfunctie een meer prominente rol krijgt.

 

Bron: Verwey-Jonker Instituut en Movisie.



Naar homepage



Relevante categorieën: