Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Start innovatieprijs gehandicaptenzorg 2012

Inschrijving voor de Support Innovatieprijs 2012 is vanaf nu mogelijk. De prijs is bedoeld als stimulans voor innovatie van hulpmiddelen in de gehandicaptenzorg of voor mensen met een chronische aandoening.

De Support Innovatieprijs 2012 wordt uitgereikt tijdens de beurs Support (9 - 13 mei 2012 in de Jaarbeurs, Utrecht).

Nieuwe technieken en middelen
Er is volgens de initiatiefnemers nog steeds een prikkel nodig om de hulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke handicap of een chronische aandoening te verbeteren. Edith Hagedoren, senior-medewerker bij Vilans: ‘De prijsvraag sluit daarom ook zo mooi aan bij Support. We creëren samen meer aandacht voor het belang van zelfredzaamheid en autonomie voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Studenten kunnen praktijkervaring opdoen en verbinding zoeken met de markt. Dit in combinatie met de activiteiten op Support, betekent dat we gebruikers, professionals, (student)ontwerpers, producenten en leveranciers van hulpmiddelen stimuleren om na te denken over nieuwe technieken, middelen en toepassingen.’

Samenwerking
De Support Innovatieprijs is een samenwerking tussen Vilans kenniscentrum langdurende zorg, Firevaned branchevereniging voor hulpmiddelen en VNU Exhibitions Europe, beursorganisator van Support. 

Drie categorieën
De Support Innovatieprijs wordt uitgereikt in drie categorieën:
* Ideeprijs: hieraan kan iedereen met een goed idee meedoen. De winnaar ontvangt professionele begeleiding ter realisatie van het idee.
* Startersprijs: voor het meest veelbelovende product of concept van een startende ondernemer. De winnaar ontvangt 10.000 euro als stimulans en voor doorontwikkeling van het product of het bedrijf.
* Productprijs: voor het meest innovatieve product dat de afgelopen twee jaar op de markt is gebracht. De winnaar ontvangt een award.

De vakjury nomineert en het publiek kiest uiteindelijk de winnaars via internet.

Bij de nominaties let de jury op de mate van innovatie. Er mag niet een soortgelijk product of idee bestaan. Het moet een verbetering van de kwaliteit van leven of de kwaliteit van zorg geven. En het moet voldoen aan wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften.

Inzending
Inzenden kan tot 1 maart 2012. Het publiek stemt van 2 april tot 6 mei op de genomineerden via www.supportinnovatieprijs.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste dag van Support, woensdag 9 mei. Meer informatie over de Support Innovatieprijs 2012, voorwaarden en inschrijving staat op deze website.

 

 

 

 Naar homepageRelevante categorieën: