Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Start campagne beroepsregistratie in de jeugdzorg

‘Laat zien wat je waard bent’. Dat is de naam van de professionaliseringscampagne voor de jeugdzorg. De campagne is 3 september van start gegaan.
Start campagne beroepsregistratie in de jeugdzorg

De campagne roept jeugdzorgwerkers en gedragswetenschappers in de jeugdzorg op zich in een beroepsregister te registeren.

Permanente educatie en registratie
In de campagne geven beroepskrachten in de jeugdzorg het belang aan van permanente educatie en registratie. Hun uitspraken verschijnen onder meer op posters en in vijf korte video’s op de bijbehorende site. De registratie is nog vrijwillig, maar binnenkort worden jeugdzorgorganisaties wettelijk verplicht met geregistreerde beroepskrachten te werken. Een wetsvoorstel dat voorschrijft dat jeugdzorgwerkers en gedragswetenschappers in de jeugdzorg uiterlijk 1 januari 2014 geregistreerd moeten zijn, wordt dit jaar nog ingediend.

Vakbekwaamheid aantoonbaar
Inschrijven in een beroepsregister maakt de vakbekwaamheid van beroepskrachten aantoonbaar. Ook verbinden ze zich aan een beroepscode en vallen ze onder tuchtrecht. Op de website staan concrete actiepunten voor organisaties om professionalisering binnen de organisatie een impuls te geven. Na- en bijscholing is hierbij belangrijk.

Klik hier om naar de website over de campagne te gaan.

Bron: Nederlands jeugdinstituut (NJi)Naar homepage