Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

SPH en MWD bij Hogeschool Saxion verder als Social Work

De bacheloropleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gaan met ingang van september 2015 samen verder onder de nieuwe naam Social Work.
SPH en MWD bij Hogeschool Saxion verder als Social Work

Saxion koest voor deze verandering 'omdat de markt tegenwoordig om breed inzetbare en ondernemende hulpverleners vraagt'. De hogeschool vindt dat met Social Work Saxion studenten beter opleidt tot professionals voor een domein waar grote veranderingen plaatsvinden.


Ondernemende hulpverlener, regisseur
'De grote veranderingen in de Nederlandse zorg gaan samen met de verschuiving van taken naar de gemeenten. Dit vraagt om een brede en ondernemende hulpverlener die vaak als een regisseur optreedt', aldus Saxion in een persbeircht. 'Professionals moeten mensen ondersteunen in het versterken van hun eigen kracht en hun sociale omgeving. Dit behoeft een herziening van het huidige opleidingsaanbod. Met Social Work bereidt Saxion toekomstige professionals beter voor op het werk in een complexere samenleving.'

 

Brede opleiding met specialisatiemogelijkheden
De eerste twee studiejaren krijgen studenten Social Work een basis om te kunnen werken binnen het brede domein. Vervolgens kiezen zij een uitstroomprofiel. Studenten die per september 2015 beginnen, ontvangen na afronding  van hun studie het diploma Social Work. Zittende studenten studeren nog af binnen hun gekozen opleiding SPH of MWD. Voor beide groepen studenten geldt dat ze de graad bachelor of Social Work krijgen.Naar homepageRelevante categorieën:

SPH |
MWD |