Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Social workers, het gras is niet groener in Engeland!

Ben je als afgestudeerde social worker na je hbo wel goed genoeg voorbereid op de praktijk? Die vraag stellen zich natuurlijk niet enkel Nederlandse hulpverleners.

 

De Britse website communitycare stelde die vraag aan bezoekers van deze site. Uit de antwoorden blijkt dat “zelfs” met een universitaire opleiding voor social workers niet iedereen daar met vertrouwen het werkveld instapt.

Best eng
‘Ik ga nu mijn laatste jaar in en ik moet eerlijk bekennen dat de universiteit mij ook maar niet voor een greintje heeft voorbereid op de praktijk. Best eng eigenlijk. Ik werk naast mijn studie nu tien jaar in de praktijk en dat is de plek waar ik werkelijk de belangrijke ervaring en kennis heb opgedaan’, post iemand op de site. ‘De colleges op de universiteit gaan uit van een idealistisch maar behoorlijk onrealistisch beeld van de jeugdzorg. Gedurende onze specialisatie kregen we allerlei relevante thema’s, zoals de ontwikkeling van het kind. Maar als je ervan uitgaat dat veel studenten nauwelijks praktijkervaring hebben, dan is het ontzettend zorgwekkend dat drie tot vijf uur college gedurende drie jaar wordt beschouwd als voldoende om de meest kwetsbare leden van de samenleving te beschermen.’

Klik hier om naar de site van communitycare te gaan.Naar homepageRelevante categorieën: