Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Sociaal werker 2013: Antoinet Wijnakker

Antoinet Wijnakker mag zich Sociaal werker van 2013 noemen. Wijnakker werd als winnaar gekozen door een vakjury en door deelnemers aan het Welzijnsdebat dat op 3 december plaatsvond.
Sociaal werker 2013: Antoinet Wijnakker

De overwinning leverde haar twee geldprijzen op. Ze kreeg €1000 voor een eigen project in de wijk en €795 voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Wijnakker is ruim zestien jaar jongerenwerker bij welzijnsorganisatie Land van Cuijk en werd door haar collega’s voorgedragen als bevlogen jongerenwerker die al volgens Welzijn nieuw stijl werkte, voordat de term werd uitgevonden. Volgens het juryrapport valt ze op door haar vermogen om over de grenzen van haar eigen organisatie te kijken. Daarnaast is ze niet alleen lokaal, maar ook regionaal actief. De jury vindt haar als jongerenwerker innovatief en vernieuwend want ze maakt daarbij gebruik van communicatiemiddelen die aansluiten bij de belevingswereld van de jongere. Zo is Wijnakker voor hen ook altijd bereikbaar via What’s app.

 

Andere genomineerden waren Marloes Nijenhuis als begeleider van mensen met een licht verstandelijke beperking en Saskia Staman als begeleider van jonge moeders.

 

Bron: FCB








Naar homepage



Relevante categorieën: