Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

'Samenwerking nodig tussen sportvereniging en jeugdhulp'

De samenwerking tussen sportverenigingen en jeugdhulporganisaties is nodig om meer kwetsbare kinderen en jongeren te begeleiden naar sportverenigingen, en zo bij te dragen aan hun ontwikkeling. Dat schrijft onderzoeker Niels Hermens in zijn proefschrift.
'Samenwerking nodig tussen sportvereniging en jeugdhulp'

 

In sportverenigingen kunnen kwetsbare kinderen en jongeren zich positief ontwikkelen. De samenwerking tussen sportverenigingen en jeugdhulp die hiervoor nodig is, blijkt echter niet eenvoudig. De jeugd- en sportsector verschillen sterk in doelstellingen, werkwijze en organisatiestructuur. Waar een jeugdhulporganisatie bijvoorbeeld gebaseerd is op hoofdzakelijk betaalde professionals en geformaliseerde procedures, draaien sportverenigingen vooral op onbetaalde vrijwilligers en informele relaties.

Zichtbaar maken
Onderzoeker Niels Hermens promoveerde in december bij de leerstoelgroep Gezondheid en Maatschappij van Wageningen University op een proefschrift over de samenwerking tussen sportverenigingen en jeugdhulporganisaties. Een van zijn aanbevelingen is om de samenwerking en de successen die daaruit voortkomen goed zichtbaar te maken. Ook is het belangrijk om zowel in de praktijk als op beleidsniveau de sectoren met elkaar te verbinden, en om voort te bouwen op de capaciteiten en kennis die de jeugdhulpverleners en de vrijwilligers van sportverenigingen inbrengen in de samenwerking.

Senior onderzoeker
Hermens werkte van 2008 tot en met 2016 als onderzoeker voor het Verwey-Jonker Instituut. Na een aanstelling van twee jaar als docent en onderzoeker bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht, is hij sinds kort opnieuw als senior onderzoeker verbonden aan het instituut.
Bron: www.verwey-jonker.nlNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.