Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Samenspel en samenwerking: ook al vroeg je er niet om, de bonuspartners krijg je erbij

In heel wat situaties heb je als professional niet alleen te maken met jouw ‘eigen’ leerling, student, patiënt, cliënt, deelnemer of klant, maar ook met de mensen daar direct omheen; de mensen die een belangrijke rol spelen in het leven van jouw onderwijs-, zorg- of hulpvrager. De ouders of verzorgers, opa’s en oma’s, andere familieleden, buurtgenoten of vrienden die deel uitmaken van zijn persoonlijke en nabije sociale netwerk.

Zoals de ouders of verzorgers van kinderen en jeugdigen in het onderwijs, de jeugdgezondheidszorg of -hulpverlening of de mantelzorger, cliënt ondersteuner en vrijwilliger die de patiënt of cliënt helpt in het contact met jou en jouw organisatie of dagelijks bijstaat met zorg en huishoudelijke hulp. Maar ook de buurtgenoten die er alles aan doen om de gehandicapte buurman te betrekken bij de activiteiten in de wijk of de informele vertrouwenspersoon van een gezin dat zich in zwaar weer bevindt.

Bestel de nieuwe Sozio in print (op=op) via Uitgeverij SWP of in PDF via Sociaaldigitaal.nl. Hier kun je ook een artikel (naar keuze) los bestellen of word abonnee!Naar homepage