Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Roze Loper voor homovriendelijke woonzorg

Bijna vijfenvijftig woonzorginstellingen in Nederland zijn in het bezit van het certificaat voor woonzorg- en thuiszorginstellingen die aandacht besteden aan de seksuele diversiteit bij bewoners en werkenden: de Roze Loper.
Roze Loper voor homovriendelijke woonzorg

 

Tientallen woonzorginstellingen hebben een tolerantiescan ingevuld om hun homovriendelijkheid te toetsen en krijgen binnenkort tijdens een zogeheten roze limotour het Roze Loper-certificaat uitgereikt.  
 
Consortium Roze 50+
De Roze Loper is een project van het Consortium Roze 50+ om het begrip voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender ouderen onder de aandacht te brengen in zorgcentra en hun personeel. Reden voor dit initiatief is gebrek aan aandacht voor deze groep.
 
Verborgen
Professionals en management denken in veel gevallen dat er geen roze ouderen in hun instelling wonen. Niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender ouderen nauwelijks zichtbaar zijn. Een deel van hen heeft geleerd hun ware geaardheid verborgen te houden. Laten ze wél hun ware gezicht zien, dan is uitsluiting of pesterij vaak hun lot.
 
Met de Roze Loper kunnen zorginstellingen bepalen in hoeverre hun (zorg)aanbod aansluit op de vraag van de roze doelgroep.
 
Bron: Vilans


Naar homepageRelevante categorieën:

LHTB |